Un raton a fost filmat la târgul de Crăciun din Erfurt, clătinându-se după ce, se pare, băuse prea mult vin fiert din paharele rămase de la turiști. Pompierii au sosit imediat și l-au capturat, asta fiind o misiune extrem de ușoară întrucât bietul animal adormise pe treptele unei clădiri, potrivit bild.de. Din nefericire, odată capturat, ratonul a fost dus la un adăpost de animale și de acolo a fost predat unei asociații de vânătoare, unde animalul a fost ucis imediat.

Daniel Baumbach, purtătorul de cuvânt al primăriei din Erfurt, a declarat că – potrivit unui regulament al Uniunii Europene – ratonii se află pe lista speciilor invazive și sunt considerați un pericol pentru speciile native. Mai mult, ratonii sunt purtători ai unor boli infecțioase foarte grave, boli care se transmit foarte ușor la câini și pisici.

Purtătorul de cuvânt al primăriei din Erfurt a mai spus că pompierii nu ar fi trebuit să ducă animalul capturat la adăpostul de animale, ci ar fi trebuit să îl predea imediat asociației locale de vânătoare care avea obligația să-l eutanasieze.

Capturarea și uciderea ratonului beat a adus un val de critici din partea susținătorilor animalelor, iar rețelele de socializare s-au umplut cu dispute referitoare la oportunitatea aplicării oarbe a unor regulamente UE. Mai mult, se pare că ratonul cu pricina nu avea niciun fel de boală, el putând fi pur și simplu eliberat în natură, cât mai departe de oraș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania