Am primit recent pe adresa redacției informații referitoare la situația de-a dreptul disperată în care se află doi bătrâni din Cluj-Napoca. Părăsiți de cei apropiați, fără curent, căldură și cele necesare unui trai civilizat, sunt la mila lui Dumnezeu și așteaptă o minune acum în prag de sărbători. Cel care trage un semnal de alarmă în privința celor doi bătrâni este cititorul nostru, domnul Lehel-György Luka.

Este vorba despre soții Hermann Jozsef și Eniko. Bolnavi amândoi, locuiesc într-o clădire părăsită aflată după trecerea peste calea ferata, cum venim dinspre Taietura Turcului, pe partea dinspre Calea Baciului. Nu au curent electric, nici încălzire sau apă. Fac foc cu lemne afară, iar apă doar ce cade din cer. Au totuși un aragaz vechi și o butelie, însă banii puțini nu îi lasă să ardă gazul prea mult timp. Copiii celor doi bătrâni sunt plecați în țări străine și i-au uitat.

”Nenea Jozsi este ortodox si merge la biserica din capat de Coposu, are 704 lei pensie, il doare rau piciorul, din cauza aceasta este nevoit sa umble cu carja, iar doamna Eniko este reformata, PENSIONARA PE CAZ DE BOALA, are 375 lei pensie. În urma unui accident suferit la cap a ajuns intr-o stare foarte gravă, având în permanență nevoie de cineva care să o ajute”, ne spune domnul Lehel-György Luka.

Cititorul nostru ne spune că cei doi bătrâni au nevoie in primul rand de mancare calda, un loc de culcare, macar putina caldura, apa potabila, dependinte, asta ar fi minimul necesar, pentru ca deja le este foarte frig si nu le face deloc bine, mai ales ca deja au probleme de sanatate.

”Sincer, nu prea am idei de unde sa incepem, mancare se mai gaseste, haine mai primesc, dar cum nu au unde sa le spele, trebuie sa le dea foc. Pentru cei doi catei se pare ca am reusit sa le gasim o cazare la o doamna cu suflet mare, maine sau luni probabil vor fi preluati, dar pentru semenii nostri inca nu avem nicio solutie”, ne spune Lehel-György Luka.

Ne raliem așadar strigătului de ajutor al cititorului nostru și solicităm serviciilor de ajutor social ale Primăriei Cluj-Napoca intervenția imediată. De asemenea, Crucea Roșie sau orice alt ONG care se poate implica în ajutorarea celor doi sunt rugate să o facă în cel mai scurt timp.

Daca cineva doreste sa le faca o vizita, sa le aducă alimente, haine, sau orice altceva, poate să îi găsească pe cei doi pe strada TUDOR VLADIMIRESCU 17, chiar langa depozitul de cherestea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania