Arcelor Mittal anunţă că încetează temporar producţia la uzina siderurgică din Hunedoara, care face parte din divizia ArcelorMittal Europe – Long Products. Activitatea a fost suspendată din 1 decembrie, iar cei peste 600 de angajaţi au intrat momentan în concediu şi şomaj economic.

”Producţia în cadrul fabricii – produsele acesteia incluzând profile, ţagle rotunde şi corniere şi având în prezent 640 de angajaţi şi 200 de contractori  –  este suspendată începând cu 1 decembrie 2019. Preţurile la energia electrică şi la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româneşti fiind semnificativ mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania. Întrucât producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara – care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, aşadar, un cost major – nu mai este capabilă să concureze”, a transmis, miercuri, compania, printr-un comunicat de presă.

Compania speră în găsirea unei soluţii care ”să abordeze problema preţurilor ridicate ale energiei electrice şi gazului natural şi să permită uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil”.

Arcelor Mittal anunţă că a achiziţionat fabrica din Hunedoara în 2003 şi, de atunci, a investit 550 milioane RON (115 milioane EUR) pentru a aduce acesteia îmbunătăţiri tehnice şi de mediu.

Angajaţilor li s-a cerut să îşi consume concediul anual rămas, compania acordând lucrătorilor „şomaj economic” pentru zilele rămase.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

2 COMENTARII

    • Este un comunicat de presă oficial trimis de către ArcelorMittal în care informează ceea ce scrie în articol.

Comments are closed.