Tumultul sângeroaselor momente ale Revoluției din 1989 este pus în scenă în premiera mondială a spectacolului ”1989 Romanian Revolution” semnat de compozitorul și libretistul american Aaron Garber. Premiera absolută a spectacolului va avea loc duminică, 15 decembrie 2019, de la ora 19,00, pe scena Teatrului Național din Timișoara.

Evenimentele pline de dramatism ale Revoluției Române din decembrie 1989, a cărei flacăra s-a aprins la Timișoara și a schimbat pentru totdeauna cursul istoriei naționale, este subiectul acestei producții artistice asigurate integral de către studenții și profesorii Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Invitația de a vedea spectacolul este adresată atât celor mai tineri cât și celor care au trăit pe viu acele momente și este făcută de Clubul Rotary ”Opera” și Universitatea de Vest din Timișoara.

”Împlinirea a 30 de ani de la Revoluția Română, ne îndeamnă să ne asumăm destinul sângeros al dictaturii ceaușiste, dar și certitudinea renașterii poporului român ”întru” Adevăr, Dreptate și Libertate. Va invităm să fiți martorii acestui miracol istoric. Sărbătorim 30 de ani de la declanșarea Revoluției Române la Timișoara. Timișoara este orașul premierelor, Timișoara este orașul celor curajoși, Timișoara suntem noi, cei care ne bucurăm de 30 de ani de libertate și democrație. Haideți să celebrăm împreună acest moment istoric”, transmit organizatorii.

Evenimentul este unul caritabil, toate fondurile realizate din donații și achiziția de bilete vor fi folosite pentru sprijinirea educației culturale a tinerilor care fac parte din Academia de Excelență ”Opera” din Timișoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania