Un băiat de 13 ani din comuna arădeană Almaș a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, după ce a fost diagnosticat cu meningită. Copilul s-a îmbolnăvit la sfârşitul lunii noiembrie, iar părinții au crezut că are o simplă răceală. Nici el şi nici sora lui nu au mers la şcoală din data de 25 noiembrie. După patru zile, starea copilului s-a înrăutăţit şi a fost dus la spital.

Băiatul de 13 ani din comuna arădeană Almaş s-a îmbolnăvit la sfârşitul lunii noiembrie. Pe 29 noiembrie copilul a fost preluat de un echipaj medical şi dus iniţial la Spitalul de Pediatrie din Timişoara, iar mai apoi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase.

„Copilul a plecat la spital din familie, nu s-a întâmplat în timpul şcolii. El din 25 noiembrie nu a mai fost la şcoală. Mama lui a ţinut legătura cu şcoala, e o femeie responsabilă care s-a îngrijit de copii. Sora lui e în clasă cu el, iniţial a lipsit şi ea de la şcoală, din 25 până în 29 a lipsit şi ea, a fost răcită. El a rămas în continuare acasă că era răcit, dar spunea că e mai bine. Am întrebat dacă vine la şcoală pentru că era perioada tezelor şi chiar luni aveau teză. După-amiază am aflat că starea lui s-a agravat şi a plecat la spital”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa“ din Almaş, Rafila Veţa.

Pe 29 noiembrie copilul a fost preluat de un echipaj medical şi dus iniţial la Spitalul de Pediatrie din Timişoara, iar mai apoi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase.

„A fost găsit de părinţi în stare de inconştienţă, au chemat salvarea, a fost dus întâi la Spitalulul de Pediatrie <Louis Ţurcanu>, iar mai apoi a fost adus la noi intubat. A venit cu diagnosticul de meningoencefalită, într-o stare foarte gravă, cu convulsii . Evoluţia a fost nefavorabilă, cu modificări cerebrale evidenţiate pe RMN. Decesul s-a declarat seara trecută (n.r. miercuri seară)” , a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, citat de Mediafax.

Sursa: Mediafax

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.