Cea de-a treia ediție a Salonului de iarnă al membrilor Asociaţiei Artiştilor Fotografi Hunedoreni va debuta cu vernisajul expoziției „Obiectiv/ Subiectiv” ce va avea loc miercuri, 18 decembrie 2019, în spațiile destinate artelor plastice și vizuale din Palatul Magna Curia din Deva. Expoziția, care va putea fi vizitată până pe data de 15 ianuarie 2020, prezintă publicului 26 lucrări – printuri de mari dimensiuni (100×70 cm) – şi reprezintă efortul profesionist pe care îl depun membri asociației pentru a susține fotografia hunedoreană la cel mai înalt nivel artistic. Cu această ocazie va fi înmânat titlul „Fotograful anului”, distincție pe care AAFH o oferă fotografului ce a contribuit în mod excepțional la promovarea artei fotografice hunedorene.

Vernisajul expoziției „Obiectiv/ Subiectiv” ce va avea loc miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 18:00, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (MCDR) – Palatul Magna Curia – reprezintă debutul celei de-a treia ediții a Salonului de iarnă al membrilor AAFH, acțiunea derulându-se sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR). În deschidere, Cvartetul ,,Cuore”, format din Iudith Mărăşescu (vioară), Rodica Bucur (vioară), Adrian Lazăr (violă), Camelia Iakab (violoncel), profesori ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva, va oferi un moment muzical cuprinzând piese din creația compozitorilor A. Vivaldi, W. A.Mozart, F. Schubert, E. Grieg, S. Joplin.

Expoziția prezintă publicului 26 lucrări, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm) şi reprezintă efortul profesionist pe care îl depun membri asociației pentru a susține fotografia hunedoreană la cel mai înalt nivel artistic.

Cu această ocazie va fi lansat și un catalog de 36 de pagini, editat în memoria fotografului Ovidiu Rațiu, care prezintă autorii lucrărilor din expoziție, precum și munca din cadrul asociației, publicație pe care o vor primi gratuit toți participanții la eveniment.

„AAFH este o asociație „tânără” care a reușit să se racordeze la valorile artei fotografice fiind, la ora actuală, singura asociație profesională din județul Hunedoara care suține fotografia artistică. Prin munca fotografilor hunedoreni, răsplătită cu tot mai multe premii și distincții internaționale, orașul de la poalele cetății a început să devină vizibil pe harta fotografiei românești și internaționale”, spune Eugen Negrea, președinte AAFR.

Salonul de iarnă este ultimul eveniment din acest an organizat de AAFH. Cu această ocazie va fi înmânat titlul „Fotograful anului”, distincție pe care AAFH o oferă fotografului ce a contribuit în mod excepțional la promovarea artei fotografice hunedorene.

Expoziția „Obiectiv/ Subiectiv” este o chemare la căutare și meditație, este o invitație care nu răspunde la întrebări ci, mai degrabă, pune întrebări. Acum, în prejma sărbătorilor de iarnă, oferim acest cadou al pasiunii noastre pentru frumos și artă, elemente ce se amestecă ca o stare „developată” în minune şi magie pe acordurile muzicale ale colegilor de la Cvartetul „Cuore”, publicului hunedorean”, ne-a declarat Grigore Roibu, președintele AAFH.

La salon vor expune Ovidiu Rațiu, Grigore Roibu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Francisc Németh, Marius Isfan, Mihai Panaitescu, Cristian Rus, Călin Corpaciu, Cristian Resiga, Edvina Kasler, Gabriel Pădurean, Nicolae Oprea, Radu Muntean, Vasile Sârb, Horea Preja, Ioan Todor, Iulian Solda, Daniel I. Iancu, Adrian Sopincean, Gabriel Hordea și Alexandru Cozma.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și are loc în spațiile destinate artelor plastice și vizuale din Palatul Magna Curia, sediul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania