Cea mai folosită aplicație de navigație, Waze, are de curând o nouă funcționalitate, rolul acesteia find să informeze conducătorii auto cu privire la starea drumurilor pe timp de iarnă. Noua funcție este deja disponibilă și în România.

Aplicaţia de navigaţie Waze, parte a grupului Google, va oferi informaţii cu privire la condiţiile de desfăşurare a traficului pe timp de iarnă, spunându-le şoferilor dacă un drum este înzăpezit sau dacă a fost curăţat recent, pentru a-şi putea planifica mai bine ruta.

Noua funcţie este deja disponibilă la nivel global şi poate fi găsită în tab-ul Pericol > Vreme > Drum înzăpezit, în ultima versiune a aplicaţiei. Există şi o opţiune care permite şoferilor să îi anunţe pe ceilalţi utilizatorii ai aplicaţiei de prezenţa gheţii pe drum.

Așa după cum se știe, Waze este o aplicație ale cărei funcționalități se bazează pe șoferii care, folosind-o, raportează în timp real toate problemele de pe drumuri. Acesta este modul în care află restul participanților la trafic despre condițiile meteo nefavorabile, despre drumurile blocate sau despre prezența echipajelor de poliție. La fel se va întâmpla și în cazul drumurilor afectate de fenomenele meteorologice specifice iernii.

Această nouă funcţie a fost realizată în colaborare cu Departamentul de Transporturi din Virginia, S.U.A., parte a programului Waze for Cities, care oferă anonim date ale aplicaţiei cu diferite organizaţii, pentru a le ajuta în munca lor de zi cu zi. În acest caz, Departamentul de Transporturi poate folosi datele primite în timp real de la Waze pentru a organiza plugurile de zăpadă sau pentru a trimite echipe de intervenţie în zonele puternic afectate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania