Guvernul PNL pare tot mai hotărât să demonstreze că nu e nicio diferență între ”competenții” săi și ”competenții” din vechiul guvern PSD. Doar că demiterile făcute de-a valma, având drept unic scop acela de a-i pune pe ”ai noștri” cu orice preț, pot duce la situații de-a dreptul revoltătoare. Este și cazul demiterii cercetătorului Costel Vânătoru de la conducerea Băncii Naţionale de Gene și înlocuirea sa cu un jurist. Cercetătorul Costel Vânătoru, a fost declarat, în luna octombrie, Omul anului 2019 la Buzău, el lucrând de peste 30 de ani în horticultură.

Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis astăzi de Ministrul Agriculturii. El fusese numit în luna septembrie în această funcție. Cel care l-a înlocuit este directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, care a declarat vineri, la Buzău, unde a venit pentru a prelua atribuţiile de director al Băncii de Gene, că în acest moment activitatea instituţiei este, practic, blocată. El a precizat că este jurist și că nu are nicio competenţă pe genetică, ba mai mult că el în niciun caz nu ar putea coordona și activitatea lui Vânătoru, o somitate în domeniul cercetării genetice.

”Este o instituţie a statului român pusă în situaţie de nefuncţionalitate. Şi nu numai această instituţie, ci şi instituţia din care am fost eu delegat să fac aceste aşa-zise sarcini, pe care cineva trebuie să şi le asume. Înţeleg că şi le-au asumat, că au semnat două ordine: unul să-l demită pe domnul profesor Vânătoru şi, al doilea, această invenţie a delegării unor atribuţii către mine, care n-am nicio competenţă pe genetică şi nu m-aş putea compara vreodată – nici măcar în gândul meu – cu un reputat cercetător al ţării: domnul Vânătoru!”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Din fericire, numirea lui Adrian Chesnoiu la conducerea Băncii Naţionale de Gene este una temporară. Noul coordonator al Băncii de Gene de la Buzău spune că este delegat pe acest post până la 31 decembrie.

Banca de resurse genetice vegetale este o unitate cu personalitate juridică, locată în Buzău, fiind în subordinea directă a Ministerului Agriculturii. Scopul major al băncii de gene de la este acela de a proteja soiurile româneşti. Deocamdată, staţiunea are circa 10.000 de seminţe, dar îşi va spori resursele. Soiurile omologate în România vor putea fi recunoscute la nivel european şi internaţional, recunoaştere de care nu au beneficiat până acum. Înfiinţarea băncii va ajuta la extinderea în producţie a soiurilor valoroase. Când  legumele româneşti le vor înlocui pe cele de import  vom fi câştigat bătălia,spunea cercetătorul Costel Vânătoru la numirea în funcţie, în luna septembrie.

”Este un proiect pentru ţară, un proiect naţional, nu unul politic. Am fost demis. Dumnezeu le aranjeaza cum ştie el. Voi continua să fac Cerectare”, a declarat Costel Vânătoru, citat de news.ro

Cercetătorul Costel Vânătoru (foto), a fost declarat, în luna octombrie, Omul anului 2019 la Buzău, prin votul tuturor consilierilor locali. Costel Vânătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură.

Sursa: news.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania