Turiștii și sibienii care vor să participe la un adevărat festin culinar în acest week-end trebue să pună obligatoriu în agendă Târgul de Țară la Ignat organizat la Muzeul ASTRA. Evenimentul va avea loc între 14 și 15 decembrie, tot atunci organizându-se și programul Tradiţii din Iarna ASTRA, unde atelierele culinare vor fi însoțite de colindele care vestesc Naşterea Domnului și urează bun venit Noului An.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

În perioada 14-15 decembrie 2019 la Muzeul ASTRA vor fi organizate două programe speciale, care împreună reprezintă cel mai important weekend cultural pregătit pentru finalul unui an bogat în evenimente. Este vorba despre Tradiții din Iarna ASTRA și Târgul de țară la Ignat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Târgul de Țară la Ignat se vor sacrifica 4 porci din rasa Bazna, una tradițională, românească. Aceștia cântăresc între 160 și 180 de kilograme, iar în cele două zile de eveniment se vor pregăti în jur de 200 de porții de pomana porcului, dar și preparate emblematice pentru masa de Crăciun, cum sunt cârnații, caltaboșul, jumările, toba și nelipsitul șorici proaspăt. Vizitatorii vor fi invitați să deguste din aceste preparate realizate în cadrul atelierelor gastronomice organizate la Târgul de țară din Muzeul ASTRA

Prin programul Tradiţii din Iarna ASTRA, atelierele culinare vor fi însoțite de colindele care vestesc Naşterea Domnului și urează bun venit Noului An, prin diferitele datini şi obiceiuri de iarnă, cuprinse în calendarul popular din această perioadă. La Muzeul ASTRA vor veni în weekend artiști consacrați ca Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu împreună cu Formația „Crai Nou”, Daniela Carmen Popa, Dominique Simionescu, Anca Mărginean, Doinița Sâmbotin, dar și peste 200 de colindători din cinci ansambluri, grupuri și formații. 

Program Tradiții din Iarna ASTRA & Târgul de țară la Ignat

Sâmbătă 14 decembrie 2019

Locație: Târgul de Țară

Orele 10.00 – 16.00 Demonstrații culinare dedicate Ignatului

12.00 Concert de colinde susținut de: Colindătorii din Ieud, Corul Bisericii Ortodoxe din Lupșa, Ansamblul vocal instrumental „Țarina”, Grupul Folcloric „Doruri sibiene”, Daniela Carmen Popa, Petra Acker & The Band

Duminică, 15 decembrie 2019

Locație: Târgul de Țară

Orele 10 – 16 Demonstrații culinare dedicate Ignatului

12.00 Concert de colinde susținut de: Colindătorii din Ieud, Ansamblul vocal instrumental „Țarina”, Daniela Carmen Popa, Dominique Simionescu, Anca Mărginean, Grupul de Muzică Tradițională Românească JUNII, Doinița Sâmbotin, NICOLAE ȘI TUDOR FURDUI IANCU împreună cu Formația „Crai Nou”

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.