Visma Software, dezvoltator norvegian de soluţii software pentru companii, cu afaceri anuale de peste 1,1 mld. euro în 2018, care a făcut aproape 10 achiziţii în acest an, este pe cale să încheie o tranzacţie de preluare şi pe plan local cu Intelligent IT, firma din Sibiu care a creat soluţia de facturare şi gestiune Smart Bill pentru IMM-uri, conform unor surse din piaţă citate de zf.ro

Compania Intelligent IT din Sibiu a fost fondată în 2006 de către Radu şi Ioana Hasan şi Mircea Căpăţână, businessul începând să se dezvolte într-un ritm mai alert în ultimii ani, odată cu atragerea de finanţări de la mai multe fonduri de investiţii. La începutul anului 2016, fondul de private equity Catalyst România a preluat pentru 0,9 mil. euro un pachet de 25% din acţiunile Intelligent IT printr-o operaţiune de majorare a capitalului social.

La majorarea de capital a participat şi Gecad Group, fondat de Radu Georgescu, care a preluat 7% din acţiunile companiei din Sibiu, pentru 0,23 mil. euro.

Anul trecut, afacerile Intelligent IT au crescut cu aproape 49% la 10,5 milioane lei, de la circa 7 milioane lei în 2017, iar profitul net s-a situat la 237.000 lei, compania revenind pe profit după pierderea de aprox. 700.000 lei în 2017, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.  Intelligent IT s-a remarcat prin dezvoltarea soluţiilor de facturare şi gestiune SmartBill, brand sub umbrela căruia a lansat apoi şi o soluţie de contabilitate – SmartBill Conta.

În plus, anul acesta compania sibiană a a lansat pe piaţă şi o aplicaţie software dedicată caselor de marcat electronice în care a investit 100.000 euro.

Sursa: zf.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania