Minden kor aggasztó kérdései közé tartozik, hogy miként lehet megszólítani a fiatalságot. Az egyházaknak ôszintén szembe kell néznie ezzel a problémával. Fôleg akkor, amikor közvéleménykutatások azt igazolják, hogy a fiatalok egyre vallástalanabbá válnak. Az American Family Survey szerint a vallástalanság 2007-tôl több, mint duplájára nôtt 2018-hoz képest, 16%-ról 35%-ra az egész lakosság körében. Ezt a földrengésszerû változást az egyik amerikai egyetem professzora, Timothy Beal több okkal magyarázta a Wall Street Journal hasábjain. Szerinte vallásosnak lenni már nem jelent olyan társadalmi elismerést, mint korábban.

A fiatal korosztályok nagyon érzékenyen reagálnak arra, hogy milyen visszhangot vált ki a környezetükbôl a viselkedésük és a gondolkodásuk. A másik okát az elvallástalanodásnak abban látja a tanár, hogy a fiatalok inkább erkölcsi megkötéseket és megváltoztathatatlan tanításokat látnak a vallásokban, azaz nem ismerik igazán a vallásokat. A keresztyénséggel kapcsolatban gyakran elfogadják azokat a vulgáris kritikákat, amelyek csak részigazságokat tartalmaznak vagy egyenesen ferdítések. Nagyon fontos lenne, hogy a környezetünkben lévô fiataloknak elmondanánk szavainkkal és az életünkkel, hogy a keresztyén hit egyáltalan nem szabályok betartásáról és megkötöttségekrôl szól, hanem éppen ellenkezôleg, igazi szabadságról, megbocsájtásról és valódi boldog életrôl!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.