La Cluj a fost demarată construcția „Căsuţei Părinţilor”, locul unde părinții copilașilor internați la Institutul Oncologic pr.dr.Ioan Chiricuta vor fi cazați gratuit pe întreaga perioadă de tratament. Proiectul este derulat de Asociația “Alexandru Damian”, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, valoarea totală a investiției depășind 1,2 milioane de euro.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Claudiu Brisc, președintele Asociației “Alexandru Damian” a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în noua clădire vor fi găzduite familiile copiilor aflaţi sub tratament medical la Institutul Oncologic „I. Chiricuţă” din oraş. Parteneriatul cu primăria constă în oferirea de către municipalitate a terenului necesar construcției. De asemenea, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, Primăria Cluj-Napoca va acoperi cheltuielile cu utilitățile după ce proiectul va fi încheiat.

„Accesul la cazare va fi gratuit şi se va face pe bază de programare de la medicii institutului. ”Căsuţa Părinţilor” va avea o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp, 10 camere de cazare cu băi proprii, spaţiu de gătit şi de luat masa cu toate dotările necesare, loc de joacă pentru copii, bibliotecă, loc de recreere pentru părinţi, spaţiu comun de socializare, terasă, spaţii tehnice. Terenul, de 680 mp, situat în apropierea Institutului Oncologic, este pus la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 1,2 milioane de euro. Finanţarea va fi asigurată din surse private”, a spus Brisc, citat de Mediafax.

La rândul său, primarul Emil Boc a transmis un mesaj de felicitări inițiatorilor și tuturor celor care susțin ”Căsuța părinților”. Aici se vor putea caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor.

“Această inițiativă demonstrează faptul că solidaritatea umană este o dimensiune reală, arată faptul că există oameni cu mult suflet, cu multă pasiune, cu preocupare față de soarta celuilalt și cu dorința de a face bine. Avem șansa de a avea la Cluj un institut oncologic de excepție, cu cadre medicale și profesioniști de talie europeană, care ne ajută să înfruntăm această maladie atât de nemiloasă. Avem cadrul potrivit pentru a ajuta. Primăria municipiului Cluj-Napoca a fost, este și va fi alături de ”Căsuța părinților” și îi asigur pe organizatori de participarea și sprijinul constant al primăriei în realizarea proiectului. De asemenea, mă adresez tuturor clujenilor și nu numai: dacă puteți face un bine, să îl faceți! Sprijiniți această inițiativă deoarece orice sprijin este binevenit!”, a transmis pe pagina sa de Facebook primarul Clujului.

Căsuța Părinților va avea o suprafață de aproximativ 1000 mp fiind structurată astfel: 10 camere de cazare cu băi proprii, spațiu de gătit și de luat masa cu toate dotările necesare, loc de joacă pentru copii, bibliotecă, loc de recreere pentru părinți, spațiu comun de socializare, terasă, spații tehnice etc. Terenul, oferit de Municipiul Cluj-Napoca, se află pe strada Republicii nr. 43, foarte aproape de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania