Biroul Judeţean al USR Cluj i-a trimis liderului USR, Dan Barna, o solicitare “simplă, clară” prin care îi cere să demisioneze de la şefia partidului ca urmare a modului în care a fost gestionat cazul “Olimpia Ardeleanu”. De asemenea, în solicitarea sa, Biroul Judeţean USR Cluj îi acuză pe Barna şi echipa sa de la conducerea partidului că nu sunt interesaţi să stingă scandalul şi să repare imaginea USR şi că sunt interesaţi doar de conflictele cu “adversarii interni”, scrie Epoch Times

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În acelaşi timp, Olimpia Ardeleanu este descrisă de USR Cluj ca un “avertizor de integrate”, în ciuda faptului că conducerea centrală a USR a susţinut că excluderea acesteia a avut loc ca urmare a unor “jigniri şi pentru o poziţie publică ce a afectat imaginea USR în campanie”, nu pentru problemele pe care aceasta le semnalase ca existând în cadrul partidului.

Redăm integral solicitarea obţinută de Epoch Times:

Către Dan Barna, preşedintele USR

Biroul Judeţean al filialei USR Cluj constată că modul în care a fost tratat cazul Olimpia Ardeleanu de la început până în prezent a cauzat prejudicii majore de imagine USR-ului.

Considerăm că decizia de excludere adoptată de Biroul Naţional sub conducerea dumneavoastră este total disproporţionată cu faptele imputate, mai ales având în vedere circumstanţele atenuante, conform cărora se poate considera că Olimpia Ardeleanu a îndeplinit doar un rol de avertizor de integritate.

De asemenea, modul în care a fost prezentată această decizie public şi intern în USR ne arată clar că nici pe dumneavoastră, nici pe echipa dumneavoastră de la conducerea partidului nu vă interesează stingerea conflictelor din interiorul USR.

Din punctul de vedere al BJ USR Cluj, actuala conducere şi-a dovedit incapacitatea de a vindeca rănile partidului şi e interesată doar de lupta cu adversarii interni.

Pentru prejudiciile de imagine majore cauzate de acest mod de conducere, domnule preşedinte Dan Barna, Biroul Judeţean al filialei USR Cluj vă solicită demisia.

Domnule Dan Barna, va rugăm să permiteţi partidului să îşi revină, să se vindece. Faceţi pasul în spate, acum când încă mai poate fi salvată imaginea USR, înainte de alegerile locale.

O demisie a dumneavoastră ar duce şi la deblocarea activităţii Biroului Naţional, for pe care îl conduceţi şi care de când şi-a început actualul mandat s-a dovedit a fi complet disfuncţional, nereuşind să ia nici măcar o singură decizie politică cu impact asupra activităţii USR.

Biroul Judeţean USR Cluj

Cătălin Sălăgean, preşedinte USR Cluj

Peste 500 de membri USR, printre care lideri de filială, parlamentari şi membri din conducere – au reacţionat, printr-o scrisoare deschisă, după ce Biroul Politic Naţional a exclus-o din partid, cu voturile “aripii Barna”, pe Olimpia Ardelean, vicepreşedintele organizaţiei Ilfov care acuzase o serie de nereguli în partid.

Olimpia Ardelean a fost dată afară din partid după o postare pe Facebook, din luna noiembrie, în care vorbea despre semnături false în campania “Fără Penali în Funcţii Publice” şi îl acuza pe Dan Barna că a minimizat problema. În aceeaşi postare din noiembrie, Olimpia Ardelean susţinea că preşedintele USR Buftea a montat banere fără autorizaţie în precampanie, iar jumătate din Biroul Judeţean USR Ilfov nu a avut nicio problemă cu acest lucru.

În timp ce Ardelean vorbeşte despre o “adevărată execuţie” desfăşurată de “echipa Barna”, în comunicatul oficial pe această temă conducerea USR susţine că excluderea a venit pentru “jigniri şi pentru o poziţie publică ce a afectat imaginea USR în campanie”, nu pentru problemele semnalate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania