În 2020, arta colaborării româno-germane ajunge pe scenă la Cluj-Napoca. Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT) sărbătoreşte 10 ani de business în stil nemţesc, printr-un concert Young Famous Orchestra. Eveniment va avea loc în 16 ianuarie 2020, de la ora 18,00, la Auditorium Maximum și va fi atât unul de cultură, cât și unul de networking pentru oamenii de afaceri din zonă.

Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT), în colaborare cu Young Famous Orchestra şi Vladimir Agachi, invită clujenii la “Wanderlust Symphonie”, un concert de muzică simfonică reinventat în spirit nemţesc la Cluj-Napoca. Este modalitatea prin care clubul german a ales să sărbătorească zece ani de existenţă în Transilvania, o existenţă caracterizată de apropierea de mediul de afaceri şi de comunitatea locală. Biletele au fost puse în vânzare online pe eventbook.ro, iar offline la cinematograful Florin Piersic şi în reţeaua Humanitas.

O adevărată călătorie muzicală în timp şi spaţiu (sugerată chiar prin alăturarea cuvintelor din germană “wandern”= a călători, “die Lust”= pasiune, dorinţă), programul cuprinde compozitori din spaţiul germanic, precum Strauss, Mozart, Brahms, dar şi Enescu şi alţi compozitori români. Scopul este de aduce şi pe scenă buna colaborare germano-română existentă în domeniul business-ului, de a o transpune, prin artă, în faţa publicului meloman.

Înainte de începerea concertului, DWNT îi invită pe antreprenorii transilvăneni să profite de o sesiune de networking în foaier, în timpul căreia pot cunoaşte potenţiali parteneri de business într-un mod transparent şi autentic, în afara spaţiilor de birouri.

Un club deopotrivă pentru comunitatea străină şi cea locală

Povestea clubului DWNT a început în 2009, atunci când Ludger Thol, un neamţ mutat în Cluj-Napoca, a pus bazele unor întâlniri lunare necesare investitorilor străini veniţi din Germania, Austria şi Elveţia în căutarea unor soluţii de afaceri pe plan local. Ei primeau astfel, prin sesiuni de consultanţă, mediere şi discuţii cu specialişti români şi antreprenori străini stabiliţi de mai mult timp aici, exact sprijinul de care aveau nevoie pentru a-şi începe “aventura” locală. Acele întâlniri au dat naştere mai apoi unei asociaţii, Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord. Membrii săi au reuşit să crească împreună şi să-şi traducă reuşitele în impact real asupra comunităţii în care s-au format.

Invesţiile în zona Clujului şi Transilvaniei au adus şi continuă să aducă zeci de mii de joburi, forţă de muncă şi venituri la bugetul local şi naţional, consolidând simultan reputaţiei României în general şi a Clujului în special, în afara ţării.

“DWNT apreciază respectul, acceptarea şi implicarea comunităţii clujene, ce stă sub semnul colaborării interculturale, a calităţii relaţiilor consolidate între entităţile vieţii publice şi a celei private. Prin concertul susţinut de Young Famous Orchestra, dorim să vă mulţumim pentru contribuţia la realizările DWNT în regiunea Cluj şi să sărbătorim zece ani de activitate alături de publicul atras de cultură germană într-o formă sau alta. Suntem mândri de ceea ce am făcut în acest timp, de la parteneriatele cu administraţia şi mediul de afaceri local, până la evenimentele oferite publicului larg. Suntem motivaţi să trecem într-o nouă etapă, într-o nouă decadă”, a declarat Ludger Thol, preşedintele DWNT.

Muzica clasică aduce împreună profesioniştii în afaceri

Wanderlust Symphonie este o componentă nouă în tradiţia Recepţiei private de Anul Nou ce găzduieşte membrii clubului în fiecare lună ianuarie. În 2020, această Recepţie marchează zece ani de lobby şi colaborare multiculturală, cu realizări şi progrese în domenii variate (producţie, IT, consultanţă, bănci, transporturi, sănătate, construcţii, etc.), sărbătorind profesionalismul şi respectul în afaceri prin muzică. Prin muzica ţărilor care au dat lumii cei mai importanţi compozitori de muzică clasică din lume. Implicarea Young Famous Orchestra este şi ea, în acest context, departe de a fi întâmplătoare: una dintre cele mai importante perioade din formarea dirijorului Vladimir Agachi a avut loc chiar în Germania, la Berlin.

În ultima decadă, DWNT a devenit iniţiator important de activităţi pe scena socială clujeană. Trei dintre evenimentele oferite comunităţii clujene şi devenite deja fanion pentru clubul german sunt: Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Oktoberfest-ul Clujului, Sommerfest, petrecerea anuală de vară cu scop caritabil în urma căreia fondurile strânse merg către cauze sociale şi Neujahrsempfang – Recepţia de Anul Nou, un prilej de întâlnire între reprezentanţii economiei, politicii, culturii şi educaţiei din regiune. În 2020, aşadar, arta colaborării ajunge pe scenă!

DWNT, din 2009 până astăzi

Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT) reprezintă un forum pentru companii din Germania, Austria, Elveţia şi România unde oamenii de afaceri vorbitori de limba germană, sau implicaţi în firme cu capital nemţesc parţial ori integral au ocazia de a interacţiona atât la nivel economic, cât şi social. DWNT numără, în prezent aproximativ 140 de companii şi persoane fizice autorizate care se bucură de susţinere la nivel de business, diplomatic, dar şi instituţional.

În cei 10 ani de existenţă, impactul asupra comunităţii clujene s-a manifestat prin programe educative şi de formare profesională ancorate în realitatea pieţei forţei de muncă, dar şi prin evenimente destinate comunităţii locale. Platformă de contact, informare şi networking în serviciul companiilor vorbitoare de limbă germană care au investit sau au în vedere investiţiile în România, DWNT este un real partener al instituţiilor de învăţământ, o platformă de mediere între membrii asociaţiei şi instituţiile administraţiei locale, o platformă de cooperare cu toate cluburile de afaceri de alte naţionalităţi, cu misiunile diplomatice şi consulatele, precum şi un mediator al culturii şi educaţiei germane în regiune.

Young Famous Orchestra, din 2015 până azi

Conceptul este unul 100% clujean şi îşi propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieţii culturale româneşti, printr-o abordare modernă a concertului simfonic şi apropierea acestuia de publicul tânăr. Asociaţie înfiinţată de Vladimir Agachi în 2015 din dorinţa de a reinventa concertele de muzică clasică, Young Famous Orchestra este cea mai tânără şi dinamică orchestră din zona Transilvaniei. Sub îndrumarea carismaticului dirijor, artiştii au concertat alături de invitaţi speciali în concerte neconvenţionale şi cu nume mari ale muzicii clasice autohtone: Dan Grigore, Daniel David, Irina Margareta Nistor, Sânziana Mircea, Paul Andre Bempechat, Daniel David, Analia Selis, Omar Massa, Mariano Castro, Bogdan Bob Rădulescu, Ilian Gârneţ, David şi Adela Todoran (David & The Six Martini Band) ş.a.

Formarea muzicală a lui Vladimir Agachi este marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre mari maeştri ai lumii, Daniel Barenboim, iar palmaresul artistic numără concerte alături, deopotrivă, de filarmonicile din România & cele internaţionale (Porto, Wroclaw, Boston, Haifa, Arkhangelsk), dar şi cinci ani de directorat artistic în cadrul Orquesta Sinfonica de Piura, Peru. În România, Vladimir visează să aducă muzica simfonică mai aproape de publicul larg, fiind convins că spiritualitatea individului este conectată şi influenţată de trăiri muzicale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania