Conducerea Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureş a anunţat, marţi, că SCImago Institutions Ranking a publicat clasificarea mondială a instituţiilor de învăţământ şi de cercetare pentru anul 2019 şi că universitatea mureşeană a intrat, pentru prima oară, în acest clasament, devenind vizibilă pe plan mondial.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

“SCImago Institutions Ranking a publicat clasificarea mondială a instituţiilor de învăţământ şi de cercetare pentru anul 2019. Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a intrat pentru prima dată în această importantă clasificare internaţională care conţine în acest an 6.459 de instituţii ocupând locul 736 la nivel mondial şi locul 8 la nivel naţional. Evaluarea fiecărei universităţi se face din punctul de vedere al cercetării, inovării şi impactului social, instituţia care realizează clasificarea culegând date independent de universitate. De remarcat că la nivel de inovaţie UMFST ocupă locul 4 la nivel naţional şi locul 459 la nivel mondial, la nivel de impact social ocupă locul 14 la nivel naţional şi locul 241 la nivel mondial, iar la nivel de cercetare ocupă locul 11 la nivel naţional şi locul 438 la nivel mondial”, a anunţat UMFST Târgu Mureş într-un comunicat de presă.

Rankingul SCImago este una dintre clasificările mondiale importante, incluse în IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence şi luată în calculul metaranking-urilor naţionale.

“Încep astăzi să se vadă roadele unei munci susţinute depuse de comunitatea academică în ultimii ani. Spuneam la Gala UMFST că aşteptăm următoarele clasificări internaţionale. Iată că încă una dintre ele deja a fost publicată şi arată independent şi obiectiv progresul universităţii, impactul internaţional pe care aceasta îl are şi, mai ales, trendul ascendent pe care ne situăm. Cred că intrăm într-o nouă eră a performanţei academice târgumureşene”, a arătat rectorul UMFST Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Tot în această lună, universitatea mureşeană a fost clasată pe poziţia 79 în lume în clasamentul GreenMetric Ranking of World Universities, care a inclus 780 de universităţi, aceasta fiind o altă clasificare internaţională recunoscută de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.