Astăzi, 19 decembrie, de la ora 10, în Aula Magna a Universităţii de Vest, va avea loc lansarea volumului “Istoria văzută din stradă. Proclamaţia de la Timişoara”, în prezenţa membrilor Societăţii Timişoara.

De la ora 18.00, Societatea Timişoara îi învită pe toți cei care sunt interesați de istoria Revoluției de la Timișoara, în Sala Studio a Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, la proiecţia filmului Vom lupta şi vom fi liberi, realizat de Daniela Raţiu, imagine/edit: Alexandru Manderseit, photography Valentin Mihai Vrăjitoru. Proiecţia va fi urmată de o dezbatere: “30 de ani de la Revoluţie”. Invitaţi: scriitorul Radu Vancu şi jurnalistul Liviu Avram.

Filmul este un eseu vizual despre Revoluţie şi literatură, despre importanţa cuvântului în declanşarea revoluţiei, de la Petru Ilieşu, anchetat de Securitate, semnatar al unei scrisori de protest în vara lui 1989, poetul Ion Monoran, omul care a oprit tramvaiele în 16 decembrie 1989 în Piaţa Maria, gestul care a declanşat Revoluţia, Daniel Vighi şi Viorel Marineasa, dar şi Radu Vancu, reprezentând protestele din ultimii ani. Cultura protestului, arc peste timp.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania