Astăzi, 19 decembrie, de la ora 10, în Aula Magna a Universităţii de Vest, va avea loc lansarea volumului “Istoria văzută din stradă. Proclamaţia de la Timişoara”, în prezenţa membrilor Societăţii Timişoara.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

De la ora 18.00, Societatea Timişoara îi învită pe toți cei care sunt interesați de istoria Revoluției de la Timișoara, în Sala Studio a Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, la proiecţia filmului Vom lupta şi vom fi liberi, realizat de Daniela Raţiu, imagine/edit: Alexandru Manderseit, photography Valentin Mihai Vrăjitoru. Proiecţia va fi urmată de o dezbatere: “30 de ani de la Revoluţie”. Invitaţi: scriitorul Radu Vancu şi jurnalistul Liviu Avram.

Filmul este un eseu vizual despre Revoluţie şi literatură, despre importanţa cuvântului în declanşarea revoluţiei, de la Petru Ilieşu, anchetat de Securitate, semnatar al unei scrisori de protest în vara lui 1989, poetul Ion Monoran, omul care a oprit tramvaiele în 16 decembrie 1989 în Piaţa Maria, gestul care a declanşat Revoluţia, Daniel Vighi şi Viorel Marineasa, dar şi Radu Vancu, reprezentând protestele din ultimii ani. Cultura protestului, arc peste timp.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.