Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Marşul aducerii aminte, în memoria victimelor Revoluţiei din 21 Decembrie 1989. Oamenii au depus coroane de flori la monumentul Stâlpi Împuşcaţi din Piaţa Unirii.

Participanţii la Marşul aducerii aminte s-au adunat, sâmbătă, în zona fostului hotel Astoria din Cluj-Napoca unde s-au rugat şi au depus coroane de flori în locul în care 3 clujeni au fost împuşcaţi în urmă cu 30 de ani, după care au pornit pe jos spre Piaţa Unirii unde a avut o ceremonie militară şi religioasă de comemorare a Revoluţiei la monumentul Stâlpi Împuşcaţi.

Preşedintele Asociaţiei pentru Adevărul Revoluţiei, Aurel Coltor, a declarat că în Cluj-Napoca au fost împuşcaţi, în 21 Decembrie 1989, 14 revoluţionari în Piaţa Unirii, 9 au căzut la Fabrica de Bere, 3 la Astoria şi unul în Piaţa Mărăşti.

„După 30 de ani, pe lângă faptul că România a păşit pe calea cea bună, cu UE şi NATO, din punct de vedere economic situaţia nu este corespunzătoare, sunt foarte multe derapaje. Eroii au fost uitaţi, noi, cei care am contribuit la victoria Revoluţiei, pe lângă eroii noştri, am fost şi noi uitaţi. Instituţiile statului ar trebui să acorde o mai mare atenţie urmaşilor eroilor martiri, a răniţilor. Noi am avut o lege, Legea nr. 341/2004, care a fost destul de bună, dar a fost blocată din 2010 şi ar trebui deblocată”, a spus Coltor.

La monumentul Stâlpi Împuşcaţi din Piaţa Unirii a fost oficiată o slujbă de pomenire de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, iar prefectul Mircea Abrudean a citit mesajul premierului Ludovic Orban despre Revoluţia din 1989. Au mai ţinut discursuri primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi au fost depuse coroane de flori din partea autorităţilor locale şi judeţene şi a celor 5 asociaţii de revoluţionari din Cluj-Napoca.

Un grup de elevi a legat eşarfe tricolore la Stâlpii Împuşcaţi şi au aprins candele.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Sursa: Mediafax

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania