Aproape 700 de volume au fost adunate în decembrie, prin colectă publică, de către elevii a două licee din municipiul Sfântu Gheorghe, care au iniţiat proiectul “BookStaţia”, cu scopul de a promova lectura în rândul cetăţenilor şi de a facilita schimbul de cărţi.

Acestea vor putea fi găsite, începând din luna ianuarie 2020, pe rafturile bibliotecilor ce vor fi amenajate în Piaţa centrală din municipiu, precum şi în mai multe staţii de autobuz din oraş.

“Dorim să vă mulţumim pentru sprijinul acordat până acum şi pentru contribuţia dvs. la proiect prin donarea de cărţi. Suntem încântaţi că în cutiile din punctele de colectare se adună din ce în ce mai multe cărţi, astfel că acum putem număra aproape 700 de volume donate. De asemenea, având în vedere interesul mare pentru proiectul nostru, prelungim termenul de colectare şi pentru montarea rafturilor până la 18 ianuarie 2020. Rafturile vor fi realizate manual într-un atelier de echipa noastră împreună cu proiectantul, acţiunea care va necesita mai mult timp. Vă asigurăm însă că merită să aşteptaţi până la sfârşitul lunii ianuarie pentru bibliotecile noastre gratuite în aer liber, deoarece veţi găsi lecturi interesante pe rafturile noastre”, au menţionat iniţiatorii, într-un comunicat de presă.

Proiectul a fost iniţiat de un grup de tineri de la liceele “Szekely Miko” şi “Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe şi se înscrie în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul proiectului tematic “Anul elevilor”.

“‘BookStaţia’ este, în primul rând, un proiect de promovare a lecturii (…) Iniţiativa are şi rolul de a îi deconecta pe trecători de la tehnologia de care suntem din ce în ce mai dependenţi, convingându-i să îşi ia ochii din telefoane şi de la reţelele sociale şi să răsfoiască o carte în timpul în care aşteaptă autobuzul. Disponibile în permanenţă, aceste ‘biblioteci’ gratuite în aer liber încearcă să readucă în actualitate plăcerea lecturii, oferind în acelaşi timp o experienţă comunitară”, menţionează echipa Basement.

Donaţiile pot fi făcute la cafenelele Szimpla şi Tein, bufetele din incintele teatrelor “Andrei Mureşanu” şi “Tamasi Aron”, la liceele şi bisericile din oraş, la Casa de Cultură Municipală, precum şi la Biroul de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.