fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂSpectacol de Revelion la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş

Spectacol de Revelion la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Compania Tompa Miklos a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş prezintă de Revelion o nouă comedie franţuzească: „Fazanul” de Georges Feydeau, în regia lui Aba Sebestyen. Premiera spectacolului va avea loc marţi, 31 decembrie 2019, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional.

Cu siguranţă, numele lui Georges Feydeau e cunoscut în rândul spectatorilor târgumureşeni. În 31 decembrie 2010 a avut loc premiera piesei Puricele în ureche, în regia lui Istvan Kovesdy, iar în data de 24 septembrie 1970, cu ocazia deschiderii stagiunii, a avut loc premiera piesei Doamna de la Maxim’s, în regia lui Lorand Lohinszky. Alături de aceste piese, Fazanul este unul dintre cele mai cunoscute texte ale lui Feydeau traduse în limba maghiară.

Atrăgătoarea Lucienne, soţia lui Vatelin, este curtată de Pontagnac, prietenul soţului ei şi însurat la rândul lui, şi de afemeiatul Redillon. Femeia, însă, este fidelă şi nu şi-ar înşela soţul, cel puţin până la proba contrarie. Spre norocul pretendenţilor, tocmai în acest moment apare Maggie, cu care soţul lui Lucienne avea o relaţie la Londra. De aici încolo, răsturnările de situaţie devin burleşti: un pic de şantaj, o groază de minciuni, situaţii neaşteptate, ritm accelerat şi mult haos…

Georges Feydeau este unul dintre cei mai renumiţi autori francezi de comedii ai secolelor XIX-XX, şi unul dintre inovatorii vodevilului. Lucrările sale se caracterizează printr-un ritm alert, o construcţie meticuloasă, precisă şi un caracter satiric. Feydeau e considerat un înaintaş al teatrului absurdului.

Din distribuţie fac parte actorii: KOVACS BOTOND – Crepin Vatelin; GECSE RAMONA – Lucienne; GALLO ERNO – Edmond Pontagnac; FODOR PIROSKA – Madame Pontagnac; BOKOR BARNA – Ernes Redillon; ORDOG MIKLOS LEVENTE – Narcisse Soldignac; NAGY DOROTTYA – Maggie; P. BERES ILDIKO – Armandine; TOLLAS GABOR – Pinchard; SZABADI NORA – Madame Pinchard; KILYEN LASZLO – Gerome; CSIKI SZABOLCS – Victor; KISS BORA – Clara; MESZESI OSZKĂAR – Jean şi BALINT ORS -Supraveghetorul.

Scenografia este realizată de SOS BEATA, costumele sunt create de HATHAZI REBEKA, regia tehnică îi aparţine lui RIGMANYI LEHEL, sufleur este BOROS ENIKO, supratitrarea este asigurată de MEDVE ZSUZSA, iar regia artistică este semnată de SEBESTYEN ABA.

Premiera spectacolului va avea loc marţi, 31 decembrie 2019, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional.

Următoarele spectacole vor avea loc în zilele de:

Vineri, 3 ianuarie, de la ora 19.00
Sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 17.00
Duminică, 5 ianuarie, de la orele 11.00, respectiv 19.00.

Spectacolul este recomandat spectatorilor cu vârsta peste 14 ani şi beneficiază de supratitrare în limba română.

Bilete se pot procura la Agenţia de bilete din Palatul Culturii, la casieria Teatrului şi online pe www.biletmaster.ro.

Redactia

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Ansamblul Memorial Petőfi Sándor de la Albeşti va fi renovat şi modernizat

Ansamblul în Memoria lui Petőfi Sándor din Albeşti se află în locul în care au fost înhumaţi între 300 şi 400 de soldaţi maghiari căzuţi în bătălia din 31 iulie 1849, în memoria lor şi a poetului Petőfi Sándor fiind ridicat un obelisc de circa 9 metri înălţime.