Linia ferată Oravița-Anina din județul Caraș-Severin, adesea numită și ”Semmering-ul bănățean”, este fără îndoială cea mai spectaculoasă rută feroviară montană din țara noastră, pasionații de natură și aventură venind din toată țara și chiar din străinătate să se bucure de peisajele extraordinare de pe acest traseu. Construită în timpul Imperiului Austro-Ungar, calea ferată reprezintă un monument cultural unic în România precum şi o realizare tehnică deosebită.

Recent, responsabilii CFR Călători au luat decizia de a menține deschis acest traseu, iar începând din data de 15 decembrie o pereche de trenuri circulă zilnic pe ruta Oraviţa – Anina. Mai mult, așa după cum anunță astăzi CFR Călători, cei interesați pot achiziţiona bilete online la acest tren.

Biletele de tren pe această rută pot fi achiziţionate și în modul clasic, de la orice unitate de vânzare din ţară, gară sau agenţie de voiaj, cu emitere electronică a legitimaţiilor de călătorie.

Oraviţa-Anina este cea mai veche şi cea mai spectaculoasă cale ferată montană din sud-estul Europei, cu peisaje fabuloase, 14 tuneluri, 10 viaducte, tăieturile în munte reprezentând peste două treimi din întregul traseu, lung de 21 de kilometri.

Pe aceasta rută circulă în fiecare zi o pereche de trenuri care au în componenţă două vagoane, astfel: Regio 9695 – Oraviţa (plecare 11.15) – Anina (sosire 13.11), Regio 9694 – Anina (plecare 14.40) – Oraviţa (sosire 16.37). 

Un bilet pe ruta Oraviţa – Anina costă 10 lei, iar rezervarea obligatorie a locului 3.90 lei.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.