Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a publicat astăzi pe pagina sa de socializare un material video în care putem observa cum vorbeşte direct cu reprezentanţii mai multor Case de Pensii județene, interesându-se despre situaţia din teren, fără a le spune însă în mod explicit cine este. Spre ghinionul lor, din 41 de Case de Pensii apelate, au răspuns la telefon doar reprezentanții a 12 dintre ele, așa că ministrul Muncii a anunțat că vor urma măsuri drastice.

“De la pensionar la membru al familiei unei persoane în vârstă, ministru sau cetăţean, Casele Judeţene de Pensii trebuie să răspundă tuturor la telefon. Am făcut, în zilele lucrătoare dinainte de Crăciun, un simplu test. Am telefonat fiecărei Case Judeţeane/locale (pentru Bucureşti) de Pensii. Iată doar 10 apeluri în filmarea de mai jos. Am vrut să am propria opinie, în completarea experienţelor pensionarilor care mi-au trimis mesaje pe această temă. Sunt probleme şi cu modul în care se vorbeşte pensionarilor care ajung la Casele de Pensii”, a declarat Violeta Alexandru.

Potrivit ministrului, în două săptămâni, “lucrurile se vor schimba”.

“La nivelul ţării, din 41 de Case Judeţene de Pensii apelate, doar 12 au răspuns la telefon. Am avut şi surprize plăcute, inclusiv Case judeţene care preiau cereri şi documente online. Şi un sector al Municipiului Bucureşti lucrează deja în online. Deci, se poate! Voi discuta fiecare caz la prima videoconferinţă cu reprezentanţii Caselor, organizată la începutul anului. Primul contact între instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii şi cetăţeni este, de foarte multe ori, prin intermediul telefonului. Oamenii cer minime îndrumări. Au nevoie de confirmarea unor informaţii afişate pe paginile de internet. Dacă le-ar primi, o parte dintre problemele ridicate s-ar lămuri de la început. Sunt oameni în vârstă cei care sună, de regulă. Pentru ei, oferirea unor minime informaţii, prin telefon, contează mult, salvează un drum parcurs cu dificultate de acasă la instituţie. Aceştia se deplasează greu, mai ales în sezonul rece”, a punctat ministrlu Muncii.

Violeta Alexandru a anunţat că revine cu informaţii despre cum arată astăzi contactul dintre celelalte instituţii din coordonarea Ministerului Muncii şi cetăţeni, inclusiv companii care intră în contact cu instituţia pe care o reprezintă.

“Dincolo de bilanţ în cifre şi fraze, mandatul meu este despre oameni”, a conchis Violeta Alexandru.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

  1. Daca toti ministrii încep sa îsi faca treaba ca la carte, tara noastra ar putea sa renasca.

Comments are closed.