Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Valeriu Lupu a provocat un accident rutier, la Timişoara, intrând cu autoturismul într-o maşină parcată. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi prelevarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, astfel că poliţiştii au deschis un dosar penal. Premierul Ludovic Orban a decis să îl demită.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vineri, în timp ce conducea maşina spre casă, în Timişoara, Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a lovit o maşină parcată. O femeie, proprietara maşinii lovite, a mers să vadă ce s-a întâmplat. Când a ajuns lângă maşină, i s-a părut că bărbatul care a provocat accidentul este beat, astfel că a sunat imediat la poliţie, pentru a anunţa ce s-a întâmplat. 

Ajunşi la locul indicat, poliţiştii au vrut să îl testeze cu etilotestul, conform procedurii, pe Valeriu Lupu, însă acesta a refuzat. De asemenea, secretarul de stat nu a vrut nici să meargă la Spitalul Municipal din Timişoara, pentru recoltarea probelor de sânge. 

”Un bărbat de 56 de ani a lovit o maşină aflată în parcare pe strada Behelei, producând pagube materiale. La sosirea echipajelor de poliţie, bărbatul în cauză a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, totodată refuzând să i se recolteze şi probe de sânge. Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Aurora Voicilă. 

Reprezentantii PMP Timis au reactionat, dupa ce secretarul de stat sustinut de organizatie, Valeriu Lupu, s a ales cu dosar penal, dupa ce a refuzat prelevarea de probe de sange, dupa ce a provocat un accident. Acestia se delimiteaza de actiunile lui Valeriu Lupu si spun ca orice incarcare a legii nu este tolerata.

”PMP Timis se delimiteaza de orice actiune/incident in care sunt implicati membrii/sustinatorii PMP si asigura cetatenii de integritatea si onestitatea membrilor sai indiferent de pozitii si functii. Orice incalcare a legii si moralei crestine nu este tolerata. In urma evenimentului creat, domnul Lupu Valeriu si-a inaintat demisia cu data prezentei din functia de Secretar de Stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor. Pe aceasta cale ne exprimam regretul fata de cele intamplate”, transmite PMP Timis.

Valeriu Lupu a fost numit recent secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Numele lui se leagă de una dintre cele mai mari tragedii aeriene. În 1995, pe când acesta era director al companiei Banat Air, o aeronavă cu 41 de pasageri şi 7 membri ai echiajului s-a prăbuşit imediat după decolare, la Verona, iar toţi cei care se aflau în avion şi-au pierdut viaţa.

Sursa: news.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania