Ismét újabb kutatási eredménnyel lepte meg a világot Erica Komisar, a Manhattan-i pszichiáter, aki korábban az anyasággal kapcsolatban tett merész kijelentéseket. Akkor azzal sokkolta a kedélyeket, hogy tudományos kutatások alapján kijelentette, a gyermekeknek csak 3 éves korukra alakul ki a központi idegrendszerük és addig édesanyjuké segítségével élnek. 2019. végén szintén tudományos eredményekre hívatkozva arról írt a Wall Street Journal hasábjain, hogy azok a gyerekek, akik hetente egyszer részt vesznek valamilyen szervezett vallás alkalmain, sokkal nagyobb sikerrel néznek szembe a depresszióval, a szorongássa, a drogok okozta függôséggel és szexuális problémákkal.

Míg fordítva, azok a gyermekek, akik nem vesznek részt egy szervezett vallás hetenkénti összejövetelein, nagyobb eséllyel vannak kitéve depressziónak, szorongásoknak, drogfogyasztásnak és a korai szexuális tevékenységnek. Látjuk tehát, milyen hatalmas a szülôk felelôssége a gyermekek vallásos nevelésének területén.

A vallások hasznossága azonban, mint probléma merül fel. Hiszen az igazi keresztyének nem annak alapján hisznek Istenben, mert az hasznosnak vagy elônyösnek bizonyul, hanem mert meg vannak gyôzödve az isteni és a krisztusi tanítások igazságtartalmáról.

Drótos Árpad, református lelkipásztor, NYC

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.