La bordul unei aeronave Wizz Air a izbucnit un incendiu sâmbătă seara. Printre pasagerii cursei Debrecen – Paris se aflau şi români din Satu Mare şi Maramureş.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

UPDATE: Companiua Wiz Air susține că nu a fost niciun incendiu la bordul aeronavei, iar impresia de fum a fost generată de luminile din spate ale aeronavei şi de vaporii lichidului de degivrare.

Reprezentanţii Wizz Air au transmis sâmbătă seară că în cazul incidentului de pe ruta Debrecen – Paris pompierii nu au constatat niciun incendiu şi impresia de fum ar fi fost generată de luminile din spate ale aeronavei şi de vaporii lichidului de degivrare.

“Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020, a trebuit să fie evacuată în timpul operaţiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a iniţiat procedurile standard şi a evacuat în siguranţă aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toţi pasagerii au părăsit aeronava în siguranţă. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului şi de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, şi vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzaţia de fum. Pasagerilor zborului li se asigură cazare şi mese, întrucât zborul respectiv şi cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineaţă (5 ianuarie)”, au transmis reprezentanţii companiei.

Știrea inițială:

Călătorii au fost debarcaţi pe tobogane pe uşa din faţă a aeronavei, întrucât focul ar fi izbucnit în spatele avionului Airbus A320.

Zeci de pasageri români din Satu Mare şi Maramureş se aflau la bord în acel moment.

Piloţii au anulat imediat decolarea.

Incidentul aerian a fost confirmat de Aeroportul din Debrecen.

Echipaje de pompieri au intervenit la ora 18.35 (19.35, ora României) la un avion de pasageri care avea destinaţia Paris, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Debrecen, Krisztina Nagy, citată de site-ul de ştiri Civishir.hu.

Pasagerii au fost evacuaţi imediat din avion, iar focul a fost stins în scurt timp, a precizat Krisztina Nagy.

La bordul avionului companiei Wizz Air erau 180 de pasageri şi membri ai echipajului. Nicio persoană nu a fost rănită. Autorităţile ungare investighează cauzele incendiului.

Sursa video: Vasiledale.ro

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.