Poliţiştii din Harghita au identificat o persoană suspectată că a vopsit cu negru denumirea în limba maghiară a unor localităţi, pe mai multe indicatoare rutiere din judeţ, dar şi din Mureş, fiind vorba de un bărbat de 30 de ani, din judeţul Bacău. El riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

Poliţia Judeţeană Harghita a anunţat, luni, că a fost identificat, duminică, un bărbat de 30 de ani din judeţul Bacău, bănuit de săvârşirea unor infracţiuni de distrugere.

“Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti în anchetă până la acest moment rezultă că, în cursul nopţii precedente, cel în cauză ar fi acoperit cu vopsea de culoare neagră mai multe porţiuni ale unor indicatoare rutiere de orientare, amplasate la intrarea în 4 localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc”, arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii harghiteni au găsit şi maşina folosită de suspect, iar în aceasta au găsit un spray cu vopsea de culoare neagră, pe care l-ar fi utilizat pentru a vopsi indicatoarele.

Bărbatul a recunoscut că a vopsit mai multe indicatoare rutiere din judeţul Harghita, dar şi din judeţul Mureş, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

Reprezentanţii DRDP Braşov au precizat că este vorba despre opt indicatoare în total, şase în Harghita şi două în Mureş, ele urmând a fi curăţate.

Poliţia Judeţeană Harghita a anunţat, duminică seară, că s-a deschis dosar penal de cercetare pentru distrugere, după vandalizarea indicatoarelor rutiere de la intrarea în mai multe localităţi. Poliţiştii precizau că doar în judeţul Harghita sunt patru astfel de indicatoare acoperite cu vopsea neagră, cel puţin unul fiind în judeţul Mureş.

”La data de 05.01.2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita s-a sesizat din oficiu, cu privire la infracţiunea de distrugere, comisă asupra unor indicatoare rutiere. În fapt, în cursul nopţii precedente, persoane necunoscute au acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiuni din indicatoarele rutiere de orientare, amplasate la intrarea în 4 localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc”, a transmis, duminică seară, IPJ Harghita.

Sursa citată a precizat că se fac cercetări şi investigaţii în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat, duminică, faptul că va va depune plângere la Poliţie, după ce mai multe indicatoare în limba maghiară au fost vandalizate în judeţele Harghita şi Mureş. Este vorba despre denumirea în limba maghiară a oraşelor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din Harghita, dar şi a localităţii Trei Sate din judeţul Mureş.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, consideră că vandalizarea indicatoarelor maghiare constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.