Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Harghita a anunţat, duminică seară, că s-a deschis dosar penal de cercetare pentru distrugere, după vandalizarea indicatoarelor rutiere de la intrarea în mai multe localităţi. Poliţiştii precizează că doar în judeţul Harghita sunt patru astfel de indicatoare acoperite cu vopsea neagră, cel puţin unul fiind în judeţul Mureş.

”La data de 05.01.2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita s-a sesizat din oficiu, cu privire la infracţiunea de distrugere, comisă asupra unor indicatoare rutiere. În fapt, în cursul nopţii precedente, persoane necunoscute au acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiuni din indicatoarele rutiere de orientare, amplasate la intrarea în 4 localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc”, a transmis, duminică seară, IPJ Harghita.

Sursa citată a precizat că se fac cercetări şi investigaţii în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat, duminică, că va depune plângere la Poliţie, după ce mai multe indicatoare în limba maghiară au fost vandalizate în judeţele Harghita şi Mureş. Este vorba despre denumirea în limba maghiară a oraşelor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din Harghita, dar şi a localităţii Trei Sate din judeţul Mureş.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, consideră că vandalizarea indicatoarelor maghiare constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.