Mercurul termometrelor a coborât în noaptea de marţi spre miercuri până la minus 21 de grade Celsius în zona Întorsurii Buzăului, supranumită şi Mica Siberie.

Meteorologul Ciprian Bularca de la Staţia meteo din Întorsura Buzăului a declarat că aceasta a fost cea mai geroasă noapte din actualul sezon hibernal, temperaturile oscilând între minus 20 şi minus 21 de grade Celsius.

Potrivit acestuia, şi următoarele zile vor fi friguroase, după care vremea se va încălzi uşor.

“Ne putem aştepta să fie tot frig, dar nu chiar aşa, după care se va mai încălzi”, a declarat Ciprian Bularca, citat de Agerpres.

Aceasta este a doua zi consecutiv în care s-au înregistrat temperaturi sub minus 20 de grade în judeţul Covasna.

Marţi dimineaţa, staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat minus 21,6 grade Celsius, în jurul orei 5,30.

Meteorologii spun că această iarnă este foarte capricioasă, cu oscilaţii mari de temperatură, dar mai blândă decât în alţi ani, când mercurul termometrelor a coborât chiar şi sub minus 30 de grade Celsius. Pe 8 ianuarie 2015, la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.