Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat marţi seară că are în plan finalizarea informatizării ANAF până la jumătatea anului 2020, urmând în proces ca circa 2.150 de posturi din ANAF să fie eliminate, din care 150 de conducere.

“Reorganizarea ANAF înseamnă de asemenea eliminarea a 150 de posturi de conducere şi aproape 2.000 de posturi din structura ANAF. Înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecţia Fiscală, deci trei vicepreşedinţi în loc de patru, şi rămân discuţiile despre Vamă, unde şi acolo vor fi schimbări. Discutăm soluţia optimă şi acolo, dar deja am început. Pe de o parte vreau să fac economii, pentru că aparatul ANAF şi cu informatizarea nu o să mai am nevoie de aşa mult personal. Dacă nu mergeam în CSAT (informatizarea) dura cel puţin un an de zile. Aşa mi se spune tot timpul, aşa durează de ani de zile. Eu vreau până la jumătatea anului”, a precizat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Florin Cîţu a spus că primul pas este legarea caselor de marcat la sistemul ANAF.

“Am făcut tot sistemul privat să cumpere case de marcat, sofisticate, cu TVA şi tot felul de lucruri, la toate companiile, dar ANAF-ul nu are sistemul gata. A trebuit să prorog intrarea în vigoare ca să nu dau amenzi. Mi se tot spune de termenele legale şi din cauza asta trebuie să mergem în CSAT”, a afirmat Cîţu.

Ministrul a spus că veniturile bugetare nu sunt supraestimate în bugetul pentru acest an, ci că bugetul este unul conservator. Totodată, Cîţu a mai precizat că România este “ruşinea Europei” în ceea ce priveşte colectarea la buget şi a reiterat că evaziunea fiscală este o problemă de securitate naţională.

Desemnarea evaziunii fiscale ca problemă de securitate naţională ar urma să fie făcută pentru a avea o procedură mult mai simplă de achiziţie publică pentru procesul de informatizare.

Sursa: Mediafax

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.