Soţii Attila şi Kinga Bertici au ajuns, joi, la polul frigului din Siberia, localitatea Oymyakon, după o expediţie de patru săpămâni şi peste 11.000 de kilometri, ei afirmând că sunt primul echipaj din România care face acest lucru cu o singură maşină românească.

“Am reuşit! După 11.500 de kilometri am ajuns la polul frigului la Oymyakon, Siberia. În plină iarnă, un singur echipaj cu maşină românească: Dacia!”, au transmis aceştia, pe Facebook.

Ei au pornit din Satu Mare pe 12 decembrie şi au întâmpinat unele probleme la maşină, chiar înainte cu 30 de kilometri de destinaţie, dar au reuşit să le rezolve.

“În depresiune am întâmpinat minus 50 de grade (confirmat ulterior şi de localnicii din TomTor). Maşina a început să se comporte foarte ciudat sub minus 43 de grade. Semnal la telefon nu aveam deloc, la minus 47 maşina pur şi simplu a vrut să se ridice în aer ca şi un elicopter. Numai frrrrr, drrrrr, zgomote fâşâitoare, nu am ştiut ce se întâmplă, am prins un deal unde temperatura a fost de minus 40, totul a redevenit normal. După care iar minus 48 şi maşina iar a vrut să se rupă”, a precizat Attila Bertici.

El a explicat că traseul este unul periculos, iar distanţele între localităţi sunt foarte mari. Ei au dormit în maşină, la pensiuni şi la oameni care i-au primit.

Instalaţia de alimentare cu combustibil a maşinii a fost modificată astfel încât să nu îngheţe la temperaturi extreme. La întoarcerea în Satu Mare, traseul total va fi de aproximativ 25.000 de kilometri, din care 10.000 în Siberia sălbatică. Ei au avut de trecut râuri îngheţate cu maşina şi de străbătut Drumul Oaselor.

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

1 COMENTARIU

Comments are closed.