Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) caracterizează proiectul pentru restructurarea ANAF ca fiind un act normativ care defavorizează atât activitatea ANAF, cât și eficiența serviciilor pentru contriuabili, fiind elaborat în același registru ca și politicile guvernelor precedente, fără nicio consultare cu organizațiile sindicale.      

Sindicaliștii susțin că, potrivit datelor existente, proiectul de act normativ diminuează numărul de posturi din schema de personal a ANAF-ului cu 2000 de persoane, fără a exista la momentul diminuării un sistem informatic performant, care să suplinească activitatea personalului ce va fi restructurat.

Mai mult, proiectul de act normativ permite funcționarilor publici din orice instituție publică să se transfere în structurile ANAF fără a fi specializați pe domeniul de activitate al acestuia.

Prin urmare, activitatea instituției va fi puternic afectată în sensul că persoanele care vor rămâne în sistem vor avea o încărcare mai mare a atribuțiilor ce le revin, randamentul muncii scade, iar  eficiența se diminuează substanțial, astfel cozile la ghișeu vor fi și mai mari decât acum, iar calitatea serviciilor publice în mod evident va fi diminuată.

”Sindicatul Național al Funcționarilor Publici își exprimă nemulțumirea față de faptul că dialogul social a fost ignorat în totalitate, parteneriatul social fiind practic inexistent în acest moment, afectând din punctul nostru de vedere, atât proiectarea, cât și aprobarea actelor  normative cu impact asupra resurselor umane și a activităților instituționale.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției Știrile Transilvaniei.

Atenționăm factorii decidenți că păstrând același registru de ignorare totală a dialogului social cu organizațiile sindicale, va crea o nemulțumire majoră în rândul membrilor de sindicat, care vor reacționa prin toate mijloacele sindicale pe care le au la dispoziție.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.