Cel puțin 9 elevi de clasa a V-a și a VII-a de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad au fost aduși cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Copiii au început să se simtă rău, având stări de vomă, dureri de burtă, iar pe fețe și corp le-au apărut erupții. Nu este foarte clar care este cauza, însă părinții suspectează că deratizarea efectuată vineri, 10 ianuarie, de către o firmă din Deva ar putea să fie la originea simptomelor, susține cotidianul local Special Arad.

Directorul liceului spune că nu știe cu exactitate care este firma care a făcut deratizare, toată procedura fiind derulată de către Primăria municipiului Arad.

„Nu știu nimic încă. Încerc să ajung cât mai repede și eu la spital. L-am sunat pe administrator sa îmi spuna numele firmei și să vedem ce spun medicii, dacă sunt cei cu deratizarea de vină. Firma care a câștigat licitația la Primărie este din Deva”, a declarat directorul Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”, prof. Mario Stoica, citat de cotidianul Special Arad.

Părinții copiilor sunt revoltați și cer măsuri urgente.

„Eu am mers la ora 13:00 după copil la școală și am observat că este foarte roșu la față. Inițial m-am gândit că poate a stat pe afară, că poate s-au jucat în frig și din cauza asta. Am mai dus acasă și un coleg de-al fiului meu și tot așa era și el, dar nu am luat prea mult în seamă. Am crezut că… cine știe. După vreo oră și jumătate, două, acasă, l-am văzut că se tot scarpină pe față. Am sunat o altă mămică, care mi-a confirmat că la fel este și băiatul ei. Apoi am scris pe grupul de la școală și am întrebat și alți părinți, iar așa am aflat că într-adevăr sunt mai mulți elevi care au aceleași simptome, în special băieții. Din ce am înțeles, deși nu știu nimic exact, poate ne lămurește domnul director de la liceu, am înțeles că vineri s-a făcut deratizare, dezinfecție, dezinsecție. Copiii spun toți că băncile erau toate lipicioase, iar asta denotă că probabil nu s-a făcut curățenia necesară. Copilul meu este în Urgențe acum și a început să aibă și alte simptome, gen dureri de burtă, strănutat. Acum i se fac analize. Mai e o fetiță care din păcate este pe oxigen, nu poate respira și o doare foarte tare burta. Din ce am vorbit pe telefon cu diferite cunoștiințe și prieteni din școală, am înțeles că sunt foarte mulți elevi care vin chiar acum înspre UPU. Acum sunt în jur de nouă sau zece copii aici”, a declarat Alina Bociort, una dintre mămici, pentru sursa citată.

Vom reveni cu amănunte.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania