Oradea atrage o investiție de 6,6 milioane de euro, din care 4,6 milioane euro fonduri europene, într-o fabrică unde se vor produce elemente de stocare a energiei pentru aplicații hibride și electrice în industria aeronautică și automobilistică. Noua unitate va genera un număr de aproximativ 40 de noi locuri de muncă.

Agenția de Dezvoltare Locală (ADL) Oradea SA a atras prin licitație deschisă o investiție în valoare de peste 6 mil. euro, din care 4,6 mil. euro finanțare europeană, la care se va adăuga costul investiției într-un Centrul de cercetare-dezvoltare și producție din Parcul Industrial, în valoare estimată de 2 mil. euro. Potrivit unui comunicat de presă al ADL Oradea, care gestionează parcurile industriale orădene, contractul privind investiţia a fost semnat în august 2019, iar proiectul european în valoare de 4,6 milioane euro a fost aprobat la sfârşitul anului trecut.

“Conform proiectului aprobat, societatea va produce acumulatori din litiu pentru următoarele aplicaţii: acumulatori pentru autoturisme cu propulsie electrică şi hibridă cu răcire pe bază de lichid sau gaz refrigerant; acumulatori ultrauşori şi ignifugi pentru avioane cu propulsie hibridă (se vor dezvolta in parteneriat cu INCAS ‐ Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale “Elie Carafoli” din Bucureşti) şi acumulatori pentru aplicaţii industriale (telekom, UPS, energie regenerabilă)”, se menţionează în comunicatul de presă al ADL Oradea.

Compania care realizează investiția este Atnom SRL, deținută de Octavian Mircea Crișan, un orădean cu studii și experiență profesională în Marea Britanie și Danemarca.Firma este specializată în soluții avansate de stocare a energiei îndeosebi pentru domeniul industriei aeronautice care necesită baterii puternice, ușoare și fără risc de aprindere.

Orădeanul mai deține o companie specializată în producerea de energie curată cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania