Un proiect în valoare de 2 milioane de euro, din care 65% fonduri europene, va fi pus în practică la Oradea, odată cu crearea unei asociații care va reuni intituții de cercetare, administrații locale și antreprenori cu activitate relevantă în domeniul geotermalismului. Noul clusterului regional se numește „ClusTherm Transylvania”, iar printre membrii fondatori se numără Universitatea din Oradea, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, precum și alte entități publice și private.

„ClusTherm Transylvania”, asociație care va reuni intituții de cercetare, administrații locale și antreprenori cu activitate relevantă în domeniul geotermalismului, se va înființa în data de 29 ianuarie, anunță viceprimarul municipiului Oradea, Mircea Mălan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primul proiect al clusterului este propus de Primăria Oradea și alți câțiva membri fondatori și presupune crearea unor laboratoare de cercetare și analiză a calităților apei geotermale în vederea utilizării acesteia în domeniul energetic, în industria cosmeticelor, pentru îmbuteliere sau pentru tratamente balneare.

Valoarea proiectului propus este de 2 milioane de euro, din care 65 % fonduri europene, iar 35 % contribuția clusterului.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.