Ministrul Muncii Violeta Alexandru a propus joi să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern prorogarea pentru 1 august a dublării alocaţiilor pentru copii, pentru a caută sursele de finanţare a acestei măsuri.

Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor pentru copiii, motivul principal fiind că sumele necesare nu au fost prevăzute în buget.

”Vin în faţa dumneavoastră cu această propunere, având în vedere că în 6 ianuarie a fost promulgată Legea bugetului de stat, ulterior promulgării a fost promulgată şi Legea 14 pe 2020 prin care se dublează cuantumul alocaţiilor de stat pentru copii. Acest lucru ne pune în perioada următoare în situaţia de a căuta resursele bugetare care astăzi nu sunt prevzute în bugetul aprobat. Propunerea este ca prevederile ei să se proroge până la 1 august”, a afirmat ministrul Muncii.

După ce ministrul Muncii Violeta Alexandru a cerut introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a ordonanţei prin care este prorogată până la 1 august dublarea alocaţiilor, premierul Ludovic Orban a precizat că efortul bugetar în acest sens este de 6 miliarde de lei, iar la rectificarea din luna iulie vor fi găsite fondurile pentru aplicarea legii de dublare a alocaţiilor.

Orban a declarat, încă miercuri seara, că va fi prorogat termenul de intrare în vigoare a legii privind majorarea alocaţiilor, până la prima rectificare bugetară, care va fi după 1 iulie. Orban a spus că majorarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de 6 miliarde de lei, banii necesari nefiind cuprinşi în buget. “Cu siguranţă vom creşte alocaţiile, dar le vom creşte cu atât cu cât ne permit resursele bugetare”, a precizat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat că Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor şi că soluţia ar fi ca resursele financiare să fie asigurate la rectificarea bugetară din iulie

Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocaţiilor pentru copiii, motivul principal fiind că sumele necesare nu au fost prevăzute în buget.

„Vom creşte alocaţiile pentru copii la rectificarea bugetară, astfel încât să existe fondurile necesare”, a spus premierul Ludovic Orban.

Sursa: news.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania