Două festivaluri clujene au obținut primele locuri la Gala premiilor ”European Festival Awards”, eveniment care a avut loc miercuri seara la Groningen, în Olanda și unde sunt premiate cele  mai bune festivaluri din Europa. Astfel, Festivalul Jazz in the Park a obținut locul întâi la secțiunea ”Best Small Festival”, iar Electric Castle a fost marele câștigător al categoriei ”Best Medium Festival”. În același timp, Codruța Vulcu, președintele Asociației Române a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) a primit distincția pentru ”Excelență și Pasiune”.

Cel mai celebru festival clujean, UNTOLD, a fost și el nominalizat la categoria ”Best Major Festival”, însă premiul cel mare a fost obținut de către festivalul Open’er Festival, din Polonia.

Electric Castle a fost lansat în 2013 la Castelul Banffy din localitatea clujeană Bonţida, de frații PăunTeodor Negrea și de Vlad Sulea.

Electric Castel a crescut organic. Anul trecut la festivalul de la Castelul Bonțida au concertat ca headlineri artisti ca Limp Bizkit, Florence and the Machine, Bring me the Horizon sau Twenty Seconds to Mars , iar in trecut Prodigy sau Sigur Roos.

Jazz in the Park s-a înființat în 2013 de către Asociația Fapte și s-a făcut repede remarcat ca festivalul care a redat parcul central clujenilor. Organizatorii au inițiat aici ceea ce se numește Marea Hămăceală.

Au concertat în cadrul său nume mari ale jazzului si a diferite stiluri muzicale gustate mai ales de tineret. E si un festival al familiei, poti veni la un picnic oricand cu produse din afara festivalului. Nu percepe taxa de intrare, fiind sprijinit financiar masiv de Primarie si companii private.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.