În puțin peste două luni de la preluarea guvernării, liberalii au acționat decisv în înlocuirea oamenilor de la conducerea diferitelor instituții din țară, în locul acesta fiind puși membri ai PNL sau apropiați ai acestui partid. Este și cazul Educației, unde actualul ministru, Monica Anisie, a schimbat 19 inspectori şcolari generali. Cei propuși să îi înllocuiască sunt, cum altfel, apropiați ai partidului de guvernământ. În 17 dintre situaţiile documentate, inspectorii școlari afiliaţi PSD au fost înlocuiţi cu inspectori fideli PNL. A venit rândul lor, dezvăluie jurnalista Diana Oncioiu într-o investigaţie publicată în dela0.ro.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Monica Anisie a explicat, în puţinele ocazii în care a fost întrebată, că a făcut schimbări acolo unde au expirat delegările şi detaşările. Aserţiunea nu e conformă cu realitatea. Nu toate detaşările şi delegările erau expirate la momentul preluării mandatului ministerial.

La Ialomiţa, de exemplu, detaşarea inspectorului general Simona Tonţ era valabilă până la finalul anului şcolar 2019-2020. Cu toate acestea, ea a fost înlocuită.

Într-o convorbire telefonică cu reporterul Dela0.ro, fostul inspector din Ialomiţa a declarat că nu este nimic surprinzător în încetarea detaşării sale. De când a preluat mandatul a ştiut că ministrul Educaţiei, oricare ar fi el, poate dispune încetarea detaşării când consideră necesar.

Simona Tonţ a fost înlocuită cu Luminiţa Bărcari, profesoară de fizică cu experienţă în inspectorat, dar şi în politică. Este vicepreşedintele PNL Ialomiţa, fost consilier judeţean din partea PDL şi PNL.

Articolul integral aici.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.