Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, cu ocazia aniversării a 30 de ani de existenţă a Uniunii, că aici, pe pământul natal, maghiarii trebuie să-şi păstreze identitatea naţională și să rămână o comunitate puternică.

“Aşa este traiul minoritar, de 100 de ani cunoaştem ţelul şi sarcina, trebuie să construim comunitatea noastră. Acesta rămâne un ţel până ce apar provocări care să urmărească asimilarea. Noi, aici, pe pământul natal, trebuie să ne păstrăm identitatea naţională şi trebuie să rămânem, în continuare, o comunitate puternică, trebuie să dăm sens traiului comunitar. Ştim ce fel de ţară vrem, ce fel de viitor vrem pentru maghiarii din Transilvania. Vrem o ţară în care cetăţenii să fie egali şi comunităţile etnice să fie egale, nu doar la nivel declarativ, ci şi în ceea ce priveşte drepturile reale”, a spus Kelemen Hunor, în cadrul unui discurs susţinut la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea UDMR.

Tot sâmbătă a avut loc, la Cluj, şi şedinţa CRU în cadrul căreia a fost ales preşedintele acestui for, Rozalia Biro, singurul candidat, care a deţinut funcţia şi până acum.

La începutul CRU a fost acordată distincţia “Bradul de Argint” unui număr de 24 de personalităţi maghiare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania