Doi senatori UDMR – Novák Csaba Zoltán și Császár Károly – au reușit să ajute anul trecut peste 200 de copii din Târgu Mureș, dar și din alte cinci localități ale județului Mureș, organizând cursuri de pregătire la Limba Română, Limba Maghiară şi Matematică, astfel încât aceștia, elevi în clasa a VIII-a, să poată avea șanse mai mari la Evaluarea Naţională. Cursurile au fost organizate pentru elevii ai căror părinţi nu au posibilităţi materiale pentru a le plăti profesori meditatori.

Cei doi senatori au contribuit la organizarea acestor cursuri, împreună cu organizația UDMR, astfel că în municipiul Târgu Mureș au participat peste 150 de elevi, iar la nivel judeţean aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a au adus alte câteva zeci de elevi în toate cele cinci localităţi unde s-au organizat: Sovata, Miercurea Niraj, Sângeorgiu de Pădure, Târnăveni şi Reghin.

“Am continuat cursurile de pregătire pentru elevii de clasa a VIII-a pentru examenul de absolvire, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel de Târgu Mureş. În oraşul Târgu Mureş, împreună cu organizaţia municipală UDMR, prin biroul senatorial, am contribuit la organizarea acestor cursuri. Au participat peste 150 de elevi. La nivel judeţean, împreună cu biroul senatorial al colegului meu Császár Károly, am organizat aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a în cinci localităţi din judeţ, Sovata, Miercurea Niraj, Sângeorgiu de Pădure, Târnăveni şi Reghin. În fiecare localitate au fost 20-30 de elevi la aceste cursuri”, a arătat Novák Csaba Zoltán.

Senatorul a spus că aceste cursuri de pregătire au fost organizate pentru elevii ai căror părinţi nu au posibilităţi materiale pentru a le plăti profesori. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania