Doi senatori UDMR – Novák Csaba Zoltán și Császár Károly – au reușit să ajute anul trecut peste 200 de copii din Târgu Mureș, dar și din alte cinci localități ale județului Mureș, organizând cursuri de pregătire la Limba Română, Limba Maghiară şi Matematică, astfel încât aceștia, elevi în clasa a VIII-a, să poată avea șanse mai mari la Evaluarea Naţională. Cursurile au fost organizate pentru elevii ai căror părinţi nu au posibilităţi materiale pentru a le plăti profesori meditatori.

Cei doi senatori au contribuit la organizarea acestor cursuri, împreună cu organizația UDMR, astfel că în municipiul Târgu Mureș au participat peste 150 de elevi, iar la nivel judeţean aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a au adus alte câteva zeci de elevi în toate cele cinci localităţi unde s-au organizat: Sovata, Miercurea Niraj, Sângeorgiu de Pădure, Târnăveni şi Reghin.

Sajtótájékoztató, Marosvásárhely

21 parlamenti felszólalás, 15 törvénykezdeményezés, számos tárgyalás a magyar nyelvű oktatás és ezen belül a MOGYE és a római katolikus iskola ügyében, találkozók magyar diákokkal, nyugdíjasokkal, polgármesterekkel… Úgy gondolom, egy nehéz, de sok szempontból eredményes évet zártunk. Császár Károly kollégámmal tartott közös sajtótájékoztatómon a tavalyi évben elvégzett parlamenti munkámat foglaltam össze. Minderről részletesen az alábbi videóban.21 de discursuri parlamentare, 15 inițiative legislative, numeroase întâlniri cu studenți, pensionari, primari … În conferința de presă de astăzi am prezentat o sinteză al activității mele politice din anul 2019.

Geplaatst door Novák Csaba Zoltán op Dinsdag 21 januari 2020

“Am continuat cursurile de pregătire pentru elevii de clasa a VIII-a pentru examenul de absolvire, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel de Târgu Mureş. În oraşul Târgu Mureş, împreună cu organizaţia municipală UDMR, prin biroul senatorial, am contribuit la organizarea acestor cursuri. Au participat peste 150 de elevi. La nivel judeţean, împreună cu biroul senatorial al colegului meu Császár Károly, am organizat aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a în cinci localităţi din judeţ, Sovata, Miercurea Niraj, Sângeorgiu de Pădure, Târnăveni şi Reghin. În fiecare localitate au fost 20-30 de elevi la aceste cursuri”, a arătat Novák Csaba Zoltán.

Senatorul a spus că aceste cursuri de pregătire au fost organizate pentru elevii ai căror părinţi nu au posibilităţi materiale pentru a le plăti profesori. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.