Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ștefan, a declarat că ministerul pe care îl conduce va opri plăţi de peste 53 de milioane lei pentru solicitări de plată prin PNDL. În perioada 07 – 18 ianuarie 2020, Corpul de control al ministrului a verificat 139 de proiecte pentru care existau solicitări de plată, din partea unor unităţi administrativ-teritoriale din 8 judeţe, în valoare totală de 320.883.923 de lei, şi a identificat 19 solicitări neconforme, în valoare totală de 10.103.167 lei, care vor fi oprite de la plată.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

În vederea verificării exactităţii şi conformităţii datelor, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a efectuat controale la unele obiective de investiţii finanţate prin Programul naţional de dezvoltare locală (PNDL) pentru care, în perioada 22 noiembrie – 31 decembrie 2019, beneficiarii au transmis solicitări de transfer a sumelor alocate de la bugetul de stat.

“Vom plăti toate lucrările începute prin PNDL şi nu vom închide niciun şantier. Singura condiţie este ca lucrările să fie realizate în parametri calitativi şi să nu fie constatate neconformităţi între acte şi realitate. MLPDA acordă o atenţie sporită atât cheltuirii banului public, cât şi modului în care se fac aceste lucrări necesare comunităţilor din ţară. Nu mai merge cu treaba de mântuială plătită cu banii cetăţenilor!” a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Astfel, în perioada 07 – 18 ianuarie 2020, Corpul de control al ministrului a verificat 139 de proiecte pentru care existau solicitări de plată, din partea unor unităţi administrativ-teritoriale din 8 judeţe, în valoare totală de 320.883.923 de lei, şi a identificat 19 solicitări neconforme, în valoare totală de 10.103.167 lei, care vor fi oprite de la plată.

În aceeaşi perioadă, Inspectorii ISC din întreaga ţară au verificat 1.497 solicitări de plată, rezultatele fiind următoarele:
– pentru PNDL I, din 215 solicitări verificate:
* 6 (în valoare totală de 2.162.717 de lei) au fost găsite neconforme
* 6 (în valoare totală de 2.437.320 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari

– pentru PNDL II, din 1.282 de solicitări verificate:
* 43 (în valoare totală de 27.587.840 de lei) au fost găsite neconforme
* 18 (în valoare totală de 10.197.563 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari

În concluzie, în urma acţiunilor de control, vor fi oprite plăţi de peste 53 de milioane de lei.

La verificarea tuturor proiectelor, au fost prezenţi diriginţii de şantier sau reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, care au luat la cunoştinţă constatările inspectorilor. Majoritatea neconformităţilor privesc solicitări pentru lucrări neefectuate, deficienţe privind calitatea lucrărilor, lipsa autorizaţiilor sau a unor echipamente. Acţiunea este în curs de desfăşurare, iar la sfârşitul lunii, se va redacta un raport final care va fi pus şi la dispoziţia instituţiilor de cercetare şi combatere a infracţionalităţii.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.