fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEIon Ştefan: Nu mai merge cu treaba de mântuială plătită cu banii...

Ion Ştefan: Nu mai merge cu treaba de mântuială plătită cu banii cetăţenilor!

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ștefan, a declarat că ministerul pe care îl conduce va opri plăţi de peste 53 de milioane lei pentru solicitări de plată prin PNDL. În perioada 07 – 18 ianuarie 2020, Corpul de control al ministrului a verificat 139 de proiecte pentru care existau solicitări de plată, din partea unor unităţi administrativ-teritoriale din 8 judeţe, în valoare totală de 320.883.923 de lei, şi a identificat 19 solicitări neconforme, în valoare totală de 10.103.167 lei, care vor fi oprite de la plată.

În vederea verificării exactităţii şi conformităţii datelor, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a efectuat controale la unele obiective de investiţii finanţate prin Programul naţional de dezvoltare locală (PNDL) pentru care, în perioada 22 noiembrie – 31 decembrie 2019, beneficiarii au transmis solicitări de transfer a sumelor alocate de la bugetul de stat.

„Vom plăti toate lucrările începute prin PNDL şi nu vom închide niciun şantier. Singura condiţie este ca lucrările să fie realizate în parametri calitativi şi să nu fie constatate neconformităţi între acte şi realitate. MLPDA acordă o atenţie sporită atât cheltuirii banului public, cât şi modului în care se fac aceste lucrări necesare comunităţilor din ţară. Nu mai merge cu treaba de mântuială plătită cu banii cetăţenilor!” a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Astfel, în perioada 07 – 18 ianuarie 2020, Corpul de control al ministrului a verificat 139 de proiecte pentru care existau solicitări de plată, din partea unor unităţi administrativ-teritoriale din 8 judeţe, în valoare totală de 320.883.923 de lei, şi a identificat 19 solicitări neconforme, în valoare totală de 10.103.167 lei, care vor fi oprite de la plată.

În aceeaşi perioadă, Inspectorii ISC din întreaga ţară au verificat 1.497 solicitări de plată, rezultatele fiind următoarele:
– pentru PNDL I, din 215 solicitări verificate:
* 6 (în valoare totală de 2.162.717 de lei) au fost găsite neconforme
* 6 (în valoare totală de 2.437.320 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari

– pentru PNDL II, din 1.282 de solicitări verificate:
* 43 (în valoare totală de 27.587.840 de lei) au fost găsite neconforme
* 18 (în valoare totală de 10.197.563 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari

În concluzie, în urma acţiunilor de control, vor fi oprite plăţi de peste 53 de milioane de lei.

La verificarea tuturor proiectelor, au fost prezenţi diriginţii de şantier sau reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, care au luat la cunoştinţă constatările inspectorilor. Majoritatea neconformităţilor privesc solicitări pentru lucrări neefectuate, deficienţe privind calitatea lucrărilor, lipsa autorizaţiilor sau a unor echipamente. Acţiunea este în curs de desfăşurare, iar la sfârşitul lunii, se va redacta un raport final care va fi pus şi la dispoziţia instituţiilor de cercetare şi combatere a infracţionalităţii.

Redactia

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.