fbpx
5.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJCorpul central al castelului Bánffy de la Bonțida va fi restaurat

Corpul central al castelului Bánffy de la Bonțida va fi restaurat

Publicat în

spot_img
spot_img

Corpul central al castelului Bánffy de la Bonțida va fi restaurat cu 900.000 de euro, fonduri alocate de Guvernul de la Budapesta, a anunțat directorul Fundației Transilvania Trust, Csilla Hegedus, citată de postul de radio EBS.

Fundația Transilvania Trust administrează obiectivul turistic și a finalizat recent proiectarea investiției, obținând deja și autorizația de construire. Conform proiectului, va fi consolidată structura întregii clădiri centrale și va fi restaurată una dintre aripile imobilului, unde va fi amenajat un muzeu dedicat ultimului proprietar al castelului, contele și scriitorul Bánffy Miklós.

„Este vorba de restaurarea structurii clădirii principale. Din păcate, acești bani nu ne ajung pentru repararea completă a castelului. Încă mai avem nevoie de 5 milioane de euro pentru restaurarea integrală a castelului, care include și moara care se află în afara zidurilor. Dar, bineînțeles, vom continua eforturile de a face rost de bani ca să putem să restaurăm întreg ansamblul castelar”, a declarat Csilla Hegedus pentru sursa citată.

Lucrările de restaurare a obiectivelor din ansamblul castelului Bánffy au început în 2001, în cadrul taberelor de creație la care au participat, în total, 3.000 de tineri.

Vechea bucătărie a castelului, care găzduiește o cafenea culturală și spații de cazare, a fost restaurată aproape în totalitate, în timp ce clădirea Miklós, care găzduiește un centru de specializare și o sală de conferințe, este gata în proporție de 60%.

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel