O companie sprijinită de George Haber, un bihorean care a devenit milionar în domeniul IT în Silicon Valley, va investi 5 milioane de euro în Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea, susținând compania Braintronix SA din Cluj care va produce aici roboţi industriali autonomi. Contractul a fost semnat astăzi la Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA.

Investiția va fi realizată în Parcul Industrial Euobusiness II, din str. Ogorului, pe o suprafată de teren de 20.000 mp. La finalizarea noii fabrici, aici vor munci cel puțin 40 de persoane, preponderent ingineri. Roboții produși aici vor permite o reducere puternică a costurilor de producție pentru clienții care îi vor cumpăra, o creștere a productivității, un răspuns la lipsa de forță de muncă în anumite zone și o reducere a activităților umane sensibile și riscante. De altfel, conform investitorilor, peste puțin timp resursa umană din anumite domenii va fi înlocuită de roboți autonomi mobili eficienți, ușor de programat de către utilizatori.

Compania Braintronix este una din care fac parte o serie de experți internaționali, în mare parte de origine română, din zona roboticii, computer vision, logisticii 4.0 și venture capital în tech și robotică.

Proiectul inițiat de societatea Braintronix este susținut de International Technology Solutions, firma de investiții în tech a antreprenorului de succes în Europa Adrian Diaconu, și de George Haber, un antreprenor de succes din Sillicon Valley, care este originar din Oradea.

George Haber s-a născut în Oradea, oraş în care şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa până când a plecat în Israel. Ulterior, s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde a devenit businessman de succes în domeniul IT, companiile sale creând soluţii tehnice importante. Una a fost CompCore Multimedia, care a creat soluţia ce permitea rularea de filme şi muzică în software, contribuind astfel la dezvoltarea conceptului DVD.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania