O Unitate Medicală Mobilă (UMM), mijloc de transport special destinat efectuării activităţilor de prevenţie, în valoare de 50.000 de euro, finanţată de la bugetul judeţean, a fost inaugurată, miercuri, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Braşov, conform unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Braşov.

“Această achiziţie, realizată anul trecut, cu fonduri alocate din bugetul judeţean, se înscrie în politica managerială a conducerii spitalului de a căuta soluţii concrete pentru asigurarea educării continue a populaţiei, acordarea de servicii de calitate şi, nu în ultimul rând, asigurarea unui mediu optim pentru desfăşurarea în bune condiţii a actului medical din punctul de vedere al prevenţiei, diagnosticării şi tratamentului. Activităţile de prevenţie realizate în localităţile braşovene cu ajutorul unei Unităţi Medicale Mobile susţin efortul de îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei judeţului Braşov, cu precădere în ceea ce priveşte limitarea răspândirii infecţiei şi bolii tuberculoase, precum şi prin controale medicale respiratorii şi cardiologice gratuite, în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate a oamenilor proveniţi din categoriile dezavantajate ale populaţiei”, se arată în comunicatul citat.

Conferinţă de presă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov: preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, şi managerul spitalului, dr. Dan Moraru, prezintă Unitatea Medicală Mobilă – un mijloc de transport special destinat efectuării activităţilor de prevenție

Geplaatst door Consiliul Județean Brașov op Woensdag 22 januari 2020

Cu ajutorul UMM, conducerea spitalului va continua campania de promovare şi îmbunătăţire a sănătăţii în comunităţile braşovene, începută în anul 2011, prin examen clinic obiectiv general şi de specialitate – pneumologie şi cardiologie, investigaţii paraclinice de specialitate: explorarea funcţiei respiratorii – spirometrie, măsurarea saturaţiei în oxigen – pulsoximetrie, măsurarea nivelului glucozei în sânge – glicemie, măsurarea tensiunii arteriale, precum şi prin efectuarea şi interpretarea electrocardiogramei (EKG).

La indicaţia medicilor, persoanele la risc înalt de boli respiratorii şi cardiace vor fi transportate gratuit în Dispensarul TB Braşov, în vederea unor investigaţii suplimentare.

“Ca urmare, în domeniul prevenţiei, prin aceste campanii de consultaţii gratuite cu ajutorul Unităţii Medicale Mobile urmărim creşterea gradului de depistare a bolilor, cu precădere în rândul grupurilor vulnerabile şi dezavantajate şi astfel, o rată crescută de succes terapeutic şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei”, a precizat, conform comunicatului, managerul spitalului, dr. Dan Moraru.

Unitatea Medicală Mobilă intrată în dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov

Dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, prezintă Unitatea Medicală Mobilă achiziţionată la sfârşitul anului trecut cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean. Este vorba despre un mijloc de transport special destinat efectuării activităţilor de prevenție pe care conducerea spitalului doreşte să le realizeze în localităţile judeţului Braşov. Prin intermediul campaniilor de consultații gratuite efectuate cu ajutorul Unității Medicale Mobile urmărim creșterea gradului de depistare a bolilor, cu precădere în rândul grupurilor vulnerabile şi dezavantajate și astfel, o rată crescută de succes terapeutic și îmbunătățirea stării de sănătate a populației, spune dr. Dan Moraru.

Geplaatst door Consiliul Județean Brașov op Woensdag 22 januari 2020

Unitatea Medicală Mobilă a costat 50.000 de euro, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Braşov.

“În anul 2019, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a beneficiat de un buget de 937.490 lei, din care mai mult de jumătate a fost destinat dotărilor cu aparatură şi medicală. În acest an dorim ca alocarea bugetară să crească, astfel încât să putem continua investiţiile. Apreciez activitatea de prevenţie pe care conducerea spitalului o desfăşoară de mai mulţi ani în comunităţile defavorizate din judeţ şi sunt convins că prin intermediul echipamentelor asigurate de Unitatea Medicală Mobilă, această componentă esenţială a actului medical va fi realizată în cele mai bune condiţii”, a mai declarat, potrivit comunicatului, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.