Gigantul DeLonghi a ales județul Bihor pentru noua sa fabrică de electrocasnice din România, italienii cumpărând Jasz Plaszt, o companie de la Mădăras, lângă Salonta. Aceasta va fi cea de-a doua fabrică din țara noastră, după cea de la Jucu, din județul Cluj. Nu se cunoaște valoarea investiției și nici valoarea tranzacției prin care a fost achiziționată fabrica Jasz Plast, însă se pare că va fi una care depășește 100 de milioane de euro, aici urmând să muncească peste 500 de persoane.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Deși în prezent nu există comunicări oficiale pe acest subiect, au apărut informații conform cărora de pe poarta fabricii DeLonghi de la Mădăras vor ieși aparate electrocasnice finite, astfel că ceea ce se realiza până acum de partenerii DeLonghi din alte țări europene să fie fabricat aici, internalizând astfel o parte a producției ce depindea până acum de terți furnizori.

În ceea ce privește personalul care a lucrat pentru fabrica Jasz Plaszt, o dată cu preluarea fabricii de către DeLonghi, italienii își propun dublarea numărului de angajați, de la circa 230 la 500. Majoritatea angajaților – 90% – ar urma să fie preluați de producătorul italian, conform angajamentului pe care acesta l-a luat față de forța de muncă locală. De altfel, pe site-ul bestjobs.ro au apărut deja anunțuri de angajare pentru fabrica DeLonghi, ce va funcționa în județul Bihor.

DeLonghi are o cifră anuală de afaceri ce depășește 2 miliarde de euro, deținând branduri de piață foarte cunoscute, precum DeLonghi, Kenwood, Braun și Ariete. Produce o gamă largă de produse, de la expresoare de cafea la aspiratoare și aparate de aer condiționat, ori de la cuptoare cu microunde până la diferiți roboți de bucătărie.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.