Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a cerut Ministerului Educaţiei şi Cercetării ca personalul din învăţământ să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase, precum şi elaborarea nomenclatorului de boli profesionale pentru acest sector de activitate.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrag atenţia, printr-o adersă, că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii nu au semnat un protocol privind elaborarea nomenclatorului de boli profesionale pentru cadrele didactice.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ , organizaţie care reprezintă drepturile şi interesele a peste 54% din totalul salariaţilor din învăţământul preuniversitar de stat (…) având în vedere obligaţiile asumate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin acest contract colectiv de muncă, consideră necesar ca, în cel mai scurt timp, să dispuneţi măsurile necesare pentru executarea obligaţiilor asumate, cu atât mai mult cu cât termenele asumate au fost depăşite”, se arată în comunicat.

FSLI mai arată că ”Ministerul Educaţiei Naţionale se aobligă ca, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să stabilească incompatibilităţile de ordin medical cu funcţia didactică şi să elaboreze nomenclatorul bolilor profesionale pentru personalul din învăţământ, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a contractului”.

Totodată, FSLI atrage atenţia că personalul din unităţile şcolare trebuie să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto – contagioase.

”Personalul din învăţământ beneficiază gratuit de vaccinare împotriva bolilor infecto – contagioase, în caz de epidemii. Contravaloarea vaccinurilor va fi suportată, în condiţiile legii, din bugetul angajatorului. În condiţiile în care, în prezent, există unităţi de învăţământ în care sunt epidemii de gripă, iar prin bugetul de stat pe anul 2020 nu s-au asigurat fondurile necesare pentru vaccinarea salariaţilor din învăţământul preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vă adresează rugămintea de a face o analiză, la nivel naţional, a fondurilor necesare pentru asigurarea vaccinării personalului din învăţământ împotriva bolilor infecto – contagioase, astfel încât să fie solicitate aceste fonduri, la o primă rectificare bugetară”, se arată în solicitarea FSLI către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.