Cea mai devastatoare invazie de lăcuste din ultimii 25 de ani a lovit țările din Cornul Africii, informează BBC. Roiuri uriașe de lăcuste distrug recoltele și vegetația de pe suprafețe foarte mari de teren agricol, obligându-i pe fermieri să recurgă la măsuri disperate.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Autoritățile din Kenya și Etiopia au recurs la împrăștierea de substanțe împotriva lăcustelor din avioane, iar Organizația pentru Alimentație și Agricultură susține că această criză riscă să amenințe securitatea alimentară a întregii regiuni.

Aceasta este cea mai gravă invazie a lăcustelor care s-a produs în Cornul Africii în ultimii 25 de ani și în Kenya în ultimii 70 de ani.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.