Peste 40 de milioane de euro s-au încasat anul trecut de la firmele din Oradea sub formă de impozite locale, urmând ca în acest an suma să fie mai mare cu 10 milioane de euro, odată cu dezvoltarea accelerată și noile investiții care au demarat anul trecut, a susținut primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, într-o intervenție în cadrul Galei Antreprenorilor pentru Oradea, eveniment unde au fost premiați primii zece contribuabili la bugetul local pe anul 2019.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Primăria a mai acordat alte şase premii de recunoştinţă pentru firmele care s-au remarcat prin investiţiile realizate, implicarea în susţinerea comunităţii locale, aplicarea de soluţii prietenoase cu mediul şamd.

Evenimentul la care au participat în jur de 100 de persoane – antreprenori din Oradea, reprezentanţii celor mai importante companii din municipiu, investitori străini, dar şi directori ai instituţiilor şi companiilor publice din oraş – a avut loc vineri seară în Cetatea Oradea. Alături de conducerea primăriei orădene, s-a aflat şi ministrul orădean al Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

“Peste 40 de milioane de euro s-au încasat anul trecut de la firmele din Oradea, iar cu 10 milioane de euro vom încasa în plus anul acesta. Vreau să vă mulţumesc pentru investiţiile derulate în Oradea, dar şi pentru locurile de muncă înfiinţate. Dacă firmele se dezvoltă, se dezvoltă şi oraşul, iar oamenii au câştiguri mai bune. De anul acesta vor funcţiona internatele pentru tineri la şcolile profesionale, care ar trebui să intre în colaborare cu dvs. din toamna anului viitor. De anul viitor sau din 2022 vom avea un centru hub IT din vechiul spital de neurologie, pe lângă Universitatea Oradea va funcţiona şi Centrul de transfer tehnologic cu toate dotările unde companiile vor putea face inginerie, pentru o adaptare mai mare a învăţământului profesional la cerinţele firmelor. Vă mulţumesc pentru tot sprijinul acordat. Un an bun, să auzim de lucruri bune pentru Oradea şi pentru economia românească”, a declarat primarul Ilie Bolojan, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de către Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea.

În fiecare an, în data de 24 ianuarie, Primăria Municipiului Oradea împreună cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) SA organizează Gala “Antreprenor pentru Oradea” în semn de respect şi apreciere pentru mediul de afaceri orădean.

Topul este alcătuit prin însumarea valorilor vărsate către bugetul local constant în taxe şi impozite locale, precum şi 60% – cota parte din impozitul pe salarii, urmând ca în anul 2020 aceasta să se majoreze la 63%.

Ministrul Marcel Boloş a ţinut să felicite municipalitatea pentru organizarea acestui eveniment în fiecare an, dar şi pentru faptul că Oradea reprezintă un model european de absorbţie de fonduri, un model european de economie şi investiţii, el îndemnând la continuarea acestei tendinţe de strânsă colaborare între mediul privat şi autorităţile publice.

Potrivit directorului general al ADLO, Alina Silaghi, investiţiile atrase în anul 2019 în parcurile industriale din Oradea sunt în valoare totală de 40.678.910 euro, în urma cărora se va ajunge la un număr total de 8.500 de locuri de muncă până în anul 2021.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.