Minden felekezetnél terjed az a szokás, hogy a szertartás után a hívek együtt maradnak egy kávé, tea, sütemény vagy valami harapnivaló mellett. Valószínüleg minden közösség számára több munkát ad az ilyen szeretetvendégségek megszervezése. Legjobb, ha a gyülekezet tagjai közösen végzik ezt a szolgálatot is.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Néhány évvel ezelôtt egy erdélyi nagyváros szülöttje elmondta, hogy az édesanyjától tudja, az ô egyházuknál a lelkipásztor és a felesége készítik minden vasárnapra a fínomságokat. Mintegy ezzel azt is kifejezve, hogy ha ez a kolléga hajlandó ilyen áldozatra, akkor ez nekem sem kellene, hogy probléma legyen.

Egyszer aztán az idézett anyuka látogatást tett nálunk. Alkalmam nyílt arra, hogy tôle személyesen kérdezzem meg, náluk tényleg a lelkipásztor és a felesége vendégeli meg a templomozókat minden vasárnap? Mire a válasz az volt, hogy dehogy is! Azt a templom szolga csinálja a többi tennivalóval együtt, mint fûnyírás, takarítás és más tevékenységek.

Ez az eset is megdönteni látszik a szólás-mondás valamikori igazát és már a messzirôl jött ember sem mondhat azt, amit akar.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.