Locomotiva unui tren care tracta 40 de vagoane cisternă goale a ars, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Hunedoara. Şapte trenuri de marfă şi unul de călători cu 30 de oameni au fost afectate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, incendiul a fost anunţat puţin după miezul nopţii. Locomotiva a luat foc între localităţile Merişor şi Băniţa şi tracta 40 de vagoane cisternă destinate transportului de produse petroliere, goale.

Cei peste 20 de pompieri care au intervenit au reuşit să stingă flăcările în 4 ore, intervenţia fiind dificilă. A fost restricţionat traficul feroviar în zonă, fiind afectate 7 trenuri de marfă şi 1 tren călători, oprit în gara din Petroşani, cu 30 de pasageri.

„Prin eforturile pompierilor s-a reuşit localizarea şi lichidarea incendiului in limitele găsite, evitându-se dezvoltarea şi propagarea la vagoanele cisternă precum şi pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. La ora prezentului comunicat trenul de pasageri interregio a fost repus în circulaţie”, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania