Aproape 1000 de bistrițeni și-au purtat duminică echipa spre cea mai frumoasă și strălucitoare victorie din istoria clubului. O victorie europeană într-o competiție de prestigiu în care, să nu uitam, Gloria este debutantă. Elevele profesorilor Horațiu Pașca și Radu Moldovan au fost mai determinate ca niciodată să le ofere suporterilor o victorie de răsunet și să își treacă în cont două puncte prețioase în economia grupei C.

Bistrițencele au intrat determinate în teren și le-au arătat danezelor că nu-i de joacă. Au jucat incredibil și au condus aproape tot meciul. Cu Natallia Vasileuskaya, Mariana Costa, Daniela Rațiu, Valentina Ardean Elisei, Nicoleta Dincă, Laura Pristăvița șiTeodora Bloj în zi bună și cu îngerii porții Darly Zoqbi de Paula și Ljubica Nenezic, handbalistele noastre au intrat la vestiare cu un gol avantaj 13-12.

Emoțiile bistrițenilor se legau de partea a doua a meciului, când și în meciul din Danemarca bistrițencele nu au mai reușit să țină ritmul și au încheiat învinse partida. De data aceasta, jucătoarele Gloriei au consumat și ultima fărâmă de energie, dând totul pe teren. Au avut răbdare în atac, s-au apărat bine și au finalizat de cele mai multe ori spectaculos. Meciul s-a încheiat cu scorul e 25-23, cu toată sala în picioare scandând numele Gloriei și al Bistriței.

O victorie de pus în ramă și o seara pe care cu siguranță suporterii și echipa nu o vor uita prea curând.

Natallia Vasileuskaya a fost desemnată MVP-ul partidei.

Pentru Odense Handbold au înscris: Freja Cohrt – 7 goluri, Nycke Groot – 4, Trine Ostergaard – 4, Stine Jorgensen – 2, Ingvild Kristiansen – 2, Nadia Offendal – 2, Mie Hojlund – 1, Kathrine Heidahl – 1.

Meciul a fost arbitrat de Pinar Unlu Hatipoglu și Mehtap Simsek (Turcia). Observator: Stepan Partemian (Grecia).

După acest meci, Gloria 2018 BN ocupa locul al 3-lea în grupa cu 4 puncte, la doar un punct în spatele maghiarelor de la ERD. prima în grupă rămânând Odense cu 6 puncte.

Pentru Gloria urmează joi meciul din Liga Florilor MOL cu SCM Craiova și apoi duminică cel din Cupa EHF cu MKS Lublin din Polonia. Calificarea se va juca cel mai probabil în ultima etapa în Ungaria la ERD.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania